Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu vă invită la cea de-a 54-a ediție a Târgului Olarilor.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Evenimentul se va desfășura în perioada 5-6 septembrie în Piața Mare și în Piața Mică și se bucură de participarea a aproximativ 180 de olari din întreaga țară.

Meșterii aduc spre vânzare produse decorative sau utilitare: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței, instrumente muzicale, etc. și vă invită să achiziționați obiecte ceramice, să observați demonstrații la roata olarului și să deprindeți arta olăritului în cadrul unor ateliere de modelaj și pictură oferite de ceramiști.

Pentru siguranța olarilor și a vizitatorilor, perimetrul de desfășurare a Târgului este delimitat cu garduri de protecție, iar mesele olarilor vor fi amplasate la distanța prevăzută de lege. Pentru a evita aglomerația, accesul publicului se va face pe intrări marcate, iar vizitarea va urma un circuit prestabilit de organizatori.

La punctul de intrare, olarilor și vizitatorilor li se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată, sau accesul celor care au temperatura mai mare de 37,3°C.

Prin participare, olarii și vizitatorii își asumă responsabilitatea că vor urma îndrumările organizatorilor. Purtarea măștii este obligatorie. Distanțarea socială este obligatorie. Dezinfectarea mâinilor în spațiile special amenajate este obligatorie.

Târgul Olarilor este un eveniment cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2020.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania