Autorităţile locale din comuna Slimnic au decis că, începând de sâmbătă, este obligatorie purtarea măştii de protecție în toate spaţiile publice deschise.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Sunt exceptați de la această măsură copiii cu vârsta sub cinci ani.

“Începând cu data de 05.09.2020, ora 00:00 până la data de 18.09.2020, ora 24:00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităţii Slimnic, prezente în toate spaţiile publice deschise. Se exceptează de la această obligativitate copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, a transmis Prefectura Sibiu.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu a recomandat ca, în intervalul 05.09.2020, ora 00:00 – 18.09.2020, ora 24:00, slujbele religioase să se desfășoare în curtea lăcaşelor de cult. “Credincioşii trebuie să poartă mască de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 metri între persoane. Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control în localitatea Slimnic”, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

“Întrucât situaţia epidemiologică nu a avut o evoluţie favorabilă în localitatea Slimnic, cu atât mai mult cu cât ne apropiem de începerea şcolii, am considerat că este nevoie de o intensificare a măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în această localitate, pentru a evita o situaţie mult mai gravă decât cea prezentă. Drept urmare, a fost convocat de urgenţă CJSU în şedinţă extraordinară”, a declarat prefectul județului Sibiu, Mircea Creţu.

În județul Sibiu sunt active 270 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării COVID-19. Localitatea Slimnic se clasează pe locul trei în județ ca număr de cazuri active (16 persoane), după Sibiu (126 de cazuri) și Mediaș (19 cazuri).

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania