13.7 C
Cluj-Napoca

Ungaria anunță că va continua să investească în Transilvania

Publicat:

Programul de dezvoltare economică din Transilvania continuă, iar Guvernul de la Budapesta se va concentra în perioada următoare pe zona Partium, a anunțat vineri, la Oradea, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.

Ministrul maghiar a spus că, până în acest moment, 6.000 de cereri au fost sprijinite în cadrul programului, fiind acordate peste 70 de miliarde de forinţi (aproximativ 193,95 milioane euro) din fonduri guvernamentale ungare. Péter Szijjártó a spus că acum, din Partium, sunt aşteptaţi să aplice cei din agricultură, turism şi industrie, inclusiv întreprinderile mici şi mijlocii din sectorul de prelucrare.

Péter Szijjártó a declarat că s-a înţeles cu senatorul Attila Cseke, preşedintele UDMR Bihor, ca Ungaria să contribuie cu resurse financiare la planurile maghiarilor din Oradea şi ale Bisericii Reformate pentru ca tinerii maghiari să poată studia la şcoală maghiară, pentru a se putea achiziţiona clădiri pentru şcoli, şi va oferi sprijin financiar şi pentru construirea unui cămin pentru elevii maghiari.

https://www.facebook.com/rmdsz.biharmegye/videos/841193546284674/

Ministrul ungar de externe a cerut maghiarilor, care locuiesc în Oradea şi în judeţul Bihor, să participe la alegerile locale din România, pentru că este vorba şi despre viitorul lor, despre viaţa lor.

“Ar fi bine dacă proporţia maghiarilor şi puterea reprezentării politice maghiare ar fi echilibrate şi aici, la Oradea. Cer respectuos maghiarilor să participe la alegeri şi să sprijine UDMR. Este important ca noi, maghiarii, să fim uniţi. Este important să sprijinim la alegeri cea mai mare organizaţie politică maghiară, probabil, cu cele mai mari şanse, deoarece aceasta este şansa noastră de a avea o reprezentare mai puternică, aici, în Oradea, în judeţul Bihor şi în toată România”, a declarat Péter Szijjártó.

Vineri, Péter Szijjártó a primit Premiul “A Kezdet” (Începutul) din partea UDMR, cu care organizaţia maghiară din România îi
onorează pe cei care ajută la prosperitatea maghiarilor din Transilvania, începând din 1989, anul înfiinţării acestuia.

Péter Szijjartó a primit premiul datorită proiectelor sale educaţionale şi de dezvoltare economică, şi pentru faptul că face multe pentru maghiarii din Transilvania, şi a susţinut întotdeauna activitatea UDMR, se arată în argumentaţia UDMR Bihor.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img