Ambasadorului Indiei la București, Rahul Shrivastava, a fost prezent la finalul acestei săptămâni la Timișoara, unde a fost invitat de către Camera de Comerț și Industrie a județului Timiș. Dincolo de discuțiile referitoare la dezvoltarea cooperării economice între România și India și oportunitățile investiționale din județul Timiș, ambasadorul Indiei a solicitat să facă o vizită la Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen.

Ambasadorul Indiei a petrecut aproape 4 ore la Centrul OncoGen, declarându-se profund impresionat de ceea ce a văzut aici. În urma discuțiile purtate cu profesorul Virgil Paunescu, ambasadorul a declarat că ceea ce se întâmplă la OncoGen este unic și că rezultatele cercetărilor conduc către unul dintre cele mai eficiente vaccinuri, lucruri pe care îl va prezenta într-un raport ce îl va înainta Comisiei Speciale pentru Coronavirus din India.

”India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume și acoperă 60% din producția mondială de vaccinuri, iar în urma discuțiilor purtate suntem siguri că putem avea un parteneriat India-OncoGen pentru producția în masă a acestui vaccin.” a declarat Rahul Shrivastava.

Reprezentanții OncoGen spun la rândul lor că în cadrul întâlnirii s-a vorbit despre rezultatele cercetărilor de la Timișoara, în mod deosebit despre vaccinul împotriva SARS-CoV-2 dezvoltat aici.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania