Filarmonica Sibiu vă invită la operă. În perioada 7-13 septembrie se va desfășura cea de-a 19-a ediție „Sibiu Opera Festival” care va încânta publicul cu 10 evenimente vocal-simfonice pentru care au fost invitați artiști de talie națională și internațională.

Ediția din acest an le are ca invitate pe Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu și Melinda Samson sub bagheta dirijorilor Tiberiu Soare și Adrian Morar.

Vineri, 11 septembrie, la ora 20.00, în Piața Mare, va avea loc opera rock eminesciană „Lucifer”, compusă de Adrian Tăbăcaru și inspirată de poemul „Luceafărul”. În aceeași locație, publicul poate urmări în data de 13 septembrie o nouă colaborare a Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu cu Teatrul de Balet Sibiu. Începând cu ora 20.00 va fi prezentat spectacolul „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi. Pentru acest eveniment a fost invitat dirijorul sibian Laurențiu Bischin și soliștii Ștefana Zaharia și Ionuț Bugnar.

Din programul festivalului mai fac parte concerte vocal-simfonice, gale extraordinare de operă și seriile de mici recitaluri cu arii din operă în spații neconvenționale, reunite sub genericul „Take an Opera Break”.

Găsiți programul complet al festivalului AICI.

„Sibiu Opera Festival” este un eveniment organizat de Filarmonica de Stat Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2020.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania