Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au capturat aproximativ 6.000 de pachete de ţigări din Belarus, transportate peste graniţă în colete duse în spate de către şase persoane, care au fugit după somaţiile efectuate, fiind trase şi focuri de avertisment în plan vertical, informează un comunicat transmis duminică de către Poliţia de Frontieră.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Sâmbătă, 5 septembrie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, judeţul Maramureş, au desfăşurat o acţiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Astfel, în jurul orei 13,00, colegii noştri au observat la aproximativ 500 metri de frontiera de stat spre interior, şase persoane, care se deplasau către interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase”.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin. În vederea reţinerii persoanelor, oamenii legii au tras şase focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată nu
s-au oprit, dispersându-se în direcţii diferite, profitând de faptul că în zonă terenul este accidentat şi împădurit, precizează comunicatul menţionat.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La faţa locului au fost descoperite 12 colete cu ţigări provenite din Belarus, care au fost transportate la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.960 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 70.000 lei.

Potrivit sursei citate, în continuare se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea la răspundere a acestora.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania