Cluj IT Cluster şi Universitatea Babeş-Bolyai, împreună cu Activize, organizează în perioada 12 – 14 octombrie, cea de-a opta ediţie a conferinţei Cluj Innovation Days, care va analiza noi modele de inovare de business, aducând împreună specialişti din industrii diverse şi punând bazele unor cooperări importante între parteneri din ţară şi străinătate.

Temele abordate în această ediţie vorbesc despre adaptarea vieţii noastre profesionale şi a organizaţiilor în contextul actual de criză folosind noi modalităţi de învăţare, digitalizare de procese, dezvoltare de business şi formare de parteneriate bazate pe on-line, unelte inovative şi schimbarea colaborărilor la locul de muncă, au anunțat organizatorii, printr-un comunicat de presă.

“Am putut observa cu toţii foarte multe companii – în special afaceri locale – care au fost luate pe nepregătite de venirea crizei generate de Coronavirus şi au întâmpinat dificultăţi mari în modelul de afaceri practicat sau chiar au falimentat în foarte scurt timp, lucru care ar fi putut fi evitat dacă exista o infrastructură de tranziţie spre sfera digitală foarte bine pusă la punct. Este tot mai clar că procesul de digitalizare nu a fost, nu este şi nu va fi un moft de marketing, ci o nevoie tot mai mare pentru fiecare firmă în parte, indiferent de mărimea ei. Totodată, o bună digitalizare a mediului de afaceri autohton generează multiple beneficii în relaţiile cu exteriorul: creşterea exponenţială a mărimii pieţei, respectiv a numărului de clienţi, produsele şi serviciile noastre intră mai uşor pe pieţele din străinătate, în special considerând trendul publicului de a se orienta tot mai mult în direcţia cumpărăturilor online, atat pentru produse, cât şi pentru servicii. Considerăm că temele dezbătute în cadrul acestei conferinţei sunt de bun augur pentru mediul de afaceri din multiple sectoare de activitate, întrucât ne dorim să abordăm personalizat problematicile tuturor industriilor prin intervenţie directă la nivelul companiei orientată pe două direcţii principale. Prima direcţie implică analiza nevoilor şi elaborarea unui plan strategic de implementare a unui proces de digitalizare la nivel organizaţional. A doua direcţie este orientată spre adoptarea unei poziţii strategice privind schimbările din piaţa muncii şi adresarea noilor cerinţe, care au început deja să se manifeste, prin programe de profesionalizare şi aplicarea conceptului de învăţare la locul de muncă. În contextul acestor două abordări, intervenţiile specialiştilor invitaţi va oferi o perspectivă cuprinzătoare asupra provocărilor din perioada următoare, care anticipăm că se vor derula într-un ritm mult accelerat”, a declarat preşedintele Cluj IT Cluster, Stelian Brad.

Primele două zile de conferinţă vor reuni peste 20 de speakeri de calibru la nivel naţional şi internaţional, printre care îi amintim pe: Peter Leeson (fondator al Orchestrated Knowledge), Jerome Barrand (preşedinte agil’OA), Stelian Brad (Preşedinte Cluj IT Cluster), Si Alhir (Digital Transformation Leader), Anna Linck (EU Policy Manage, Digital SME Alliance), Răzvan Voica (CEO şi cofondator Şcoala Informală de IT) şi Florin Jianu (preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România).

A treia zi a conferinţei va fi dedicată unei serii de workshop-uri restrânse, practice, pe teme de business şi management, şi unei mese rotunde în care discuţiile se vor concentra pe impactul crizei la nivel organizaţional, procesul de transformare generat şi soluţiile posibile în arii precum resurse umane, dezvoltare de business şi management.

Conferinţa “Cluj Innovation Days 2020” este organizată în cadrul programului Future Skills, implementat de Cluj IT Cluster în parteneriat cu Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj şi Şcoala Informală de IT. Proiectul aduce o serie de beneficii şi acţiuni de sprijin menite să faciliteze o tranziţie lină prin procesele de digitalizare şi transformare organizaţională. Abordarea proiectului presupune un model centrat pe abilităţi, în care atât angajatul cât şi compania pot accesa cunoştinţe, expertiză şi suport specializat pentru programe de învăţare personalizate pe tot parcursul vieţii şi programe de învăţare la locul de muncă.

Anul acesta conferinţa va avea loc între 12 şi 14 octombrie în mediul online. Accesul participanţilor este gratuit, iar cei interesaţi să participe pot solicita un bilet completând formularul de pe website-ul conferinţei. Mai multe detalii privind pre-înregistrarea puteți afla pe clujinnovationdays.com/.

Cine se poate înscrie?

* manageri din companii medii sau mijlocii active în regiunea Transilvaniei, şi nu numai, în industrii precum software, telecomunicaţii, HoReCa, sănătate, biotech, producţie, având un interes ridicat privind procesele de digitalizare.

* antreprenorii sau persoanele care au o idee de startup şi doresc să descopere cum să se adapteze la noul mediu de business şi de piaţă

* reprezentanţi şi angajaţi ai companiilor locale din regiunea Nord-Vest interesaţi de dezvoltare profesională şi îmbunătăţirea continuă a competenţelor.

* studenţii ce îşi doresc să completeze studiile lor cu experienţe din mediul practic de business.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania