Zece angajaţi ai unei fabrici de mobilă din judeţul Sibiu au fost depistați cu COVID-19, iar aproape 50 de angajați sunt în carantină la domiciliu.

“Vă informăm că în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică din cadrul unei societăţi producătoare de mobilier, din judeţul Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, a înaintat către Instituţia Prefectului, raportul anchetei epidemiologice efectuate pentru focarul de infecţie depistat în data de 05.09.2020 în cadrul acestei societăţi. Conform raportului anchetei epidemiologice, focarul de infecţie a evoluat cu 10 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 (8 cazuri cu domiciliu în judeţul Sibiu, 2 cazuri cu domiciliu în judeţul Alba), având o rată de atac de 4,54%, identificate în perioada 01.09.2020 – 05.09.2020. După apariţia primelor 3 cazuri s-a decis testarea a 69 de angajaţi din totalul de 220 de angajaţi. În urma testării 7 au primit rezultate pozitive”, a transmis Prefectura Sibiu.

DSP Sibiu a identificat 12 contacţi de familie şi 47 de contacţi de serviciu, pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu. Reprezentanților societății li s-a solicitat punerea în aplicare a planului de măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus, fiind efectuată dezinfectarea tuturor spaţiilor în care societatea îşi desfăşoară activitatea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania