Noul an școlar ar putea începe normal în multe localități din țară, localități “verzi” unde rata incidenței cazurilor de COVID-19 este mai mică de 1 la mia de locuitori. Aici se aplică scenariul 1 (normal) – participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Localitățile “galbene” sunt cele cu o rată a incidenței între 1 și 3 la mia de locuitori, unde se aplică scenariul 2 (hibrid) – participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În localitățile “roșii”, rata incidenței este mai mare de 3 la mia de locuitori și aici se aplică scenariul 3 (online) – participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online.

Potrivit Ministerului Sănătății, astăzi toate direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor informa inspectoratele școlare județene / al municipiului București, respectiv senatele universitare ale instituțiilor de învățământ superior și Comitetele Județene / al Municipiului București pentru Situații de Urgență cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități. Până în 10 septembrie, în funcție de aceste date, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean/al municipiului București aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ.

Lista completă a localităților din România și scenariul în care se încadrează fiecare – verde, galben sau roșu

listat-localitatilor-verzi-galbene-rosii

(Sursa tabelului: HotNews.ro)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania