Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică, pe site-ul instituției, proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timişoara- Arad ˮ, lucrare de utilitate publică de interes național.

Proiectul de modernizare a tronsonului feroviar Caransebeș -Timișoara – Arad își propune să  perfecționeze calitatea serviciilor feroviare prin modernizarea infrastructurii feroviare prin dublarea liniei de cale ferată pe întreaga lungime, exceptând distanţa dintre Aradu Nou şi Arad, zonă unde se realizează o variantă nouă de traseu și anume linia dublă 218A și creșterea vitezei de circulaţie la 160 km/h, pentru trenurile de călători, respectiv 120 km/h, pentru trenurile de marfă.

Lungimea traseului este de 162 de kilometri, iar valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 8,7 miliarde de lei. Durata de realizare a investiției este de 36 de luni.

Potrivit Ministerului Transporturilor, finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul ministerului și din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” – S.A, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Documentele supuse consultării pot fi accesate AICI.

Data limită pentru primirea de propuneri / observaţii este 15 septembrie anul acesta.

(FOTO: CFR Călători)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania