O studentă din anul I a Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu a fost confirmată pozitiv duminică la noul coronavirus, a anunțat instituția de învățământ.

Studenta se află în prezent pentru 48 de ore la Spitalul orăşenesc Cisnădie, fiind asimptomatică.

Potrivit Academiei Forţelor Terestre, studenta face parte din cei 325 de studenţi de anul I care s-au prezentat în academie în data de 27 august. Toţi au efectuat triajul epidemiologic, au fost instruiţi cu privire la respectarea măsurilor de distanţare fizică şi le-a fost impusă obligativitatea purtării măştii în incinta academiei. De asemenea, au fost luate şi toate măsurile necesare pentru limitarea infectării şi răspândirii noului virus.

“În data de 2 septembrie, studenta a aflat că tatăl său a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID-19. În urma acestui fapt, ea şi celelalte două colege de cameră au fost izolate în infirmeria unităţii, ulterior, DSP-ul făcându-i testul pentru depistarea prezenţei virusului. Rezultatul a fost pozitiv, iar începând cu data de 6 septembrie, întreaga subunitate din care face parte studenta a intrat în carantină într-un pavilion destinat special pentru astfel de situaţii. Activităţile de instruire au fost sistate pentru 48 de ore, iar studenţii de anul II şi III vor fi aduşi în academie eşalonat, urmând a intra în carantină în containere modulare de tip dormitor în academie şi în Tabara de instrucţie Perii Dăii, pentru 14 zile”, a transmis instituția de învățământ.

Academia Forţelor Terestre a anunțat că va lua măsuri pentru testarea tuturor celor care au fost în contact direct cu persoane confirmate pozitiv.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania