Primăria Brașov a anunțat luni câștigătorul licitației pentru construirea căminului de cazare pentru elevi la Școala Profesională Germană “Kronstadt”.

Firma care va construi căminul este Atlant Buliding SRL din Brașov, iar valoarea contractului este 20,1 milioane de lei fără TVA, fondurile fiind asigurate din bugetul local.

Potrivit primarului Brașovului, George Scripcaru, construirea căminului Școlii “Kronstadt” este o investiție majoră în domeniul învățământului în municipiul și județul Brașov. Căminul va asigura locuri pentru 306 elevi, va avea săli de pregătire pentru elevi și profesori, cantină și alte săli anexe.

,,A durat mult licitația, pentru că este un proiect complex, dar acum am ajuns în faza în care putem să dăm ordinul de începere a lucrărilor și pentru acest proiect, important pentru sistemul de învățământ din județul Brașov, dar, în primul rând, pentru cei peste 300 de elevi care vor avea un loc unde să fie cazați, unde să ia masa, unde să se pregătească în timpul zilei. Acest cămin va întregi campusul de pregătire a elevilor în învățământul tehnic dual, realizat de Primărie în parteneriat cu firme din zona metropolitană. Ca și la precedentele investiții, partenerii noștri privați vor asigura dotarea acestui cămin, pe principiul ,,pentru fiecare leu investit de Municipalitate, firmele vor investi tot un leu”. Doresc să le mulțumesc acestor firme, pentru că fără sprijinul lor învăţământul dual ar fi rămas doar în faza de intenţie. Odată cu construirea acestui cămin putem spune că Braşovul are, nu doar cel mai avansat program de educaţie în sistem dual, ci şi cele mai bune condiţii pe care le oferă tinerilor care vor deveni viitori angajaţi ai companiilor braşovene“, a declarat primarul Brașovului.

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Ovidiu Tripșa, la Școala Profesională Germană “Kronstadt” învață elevi din 19 județe, iar școala a devenit un model pentru învățământul dual și profesional.

,,Trebuie susținut acest învățământ, din toate punctele de vedere, didactic și administrativ, iată și al cazării elevilor. Această perioadă este una complexă, astfel încât cazarea elevilor, serviciile de cantină sunt foarte importante pentru dezvoltarea acestui sistem de învățământ”, a spus Ovidiu Tripșa.

Termen de execuție a lucrărilor la căminul Școlii “Kronstadt” este 24 de luni, iar garanția lucrărilor este de 60 de luni de la finalizarea acestora.

Detalii tehnice

Lucrări ce se vor executa:

Pe terenul studiat, se va construi o clădire cu destinaţia cămin cazare elevi, împreună cu funcţiunile complementare acesteia (circulaţii, spaţii de depozitare, spaţii tehnice, sala de mese, oficiu catering, sala de aşteptare, sală studii, vestiare personal).

Se propune realizarea unei construcții noi cu un regim de înățime P+9E, cu suprafaţa construită de 947,4 mp şi suprafaţa desfaşurată de 5221 mp (Hmax. =32m). Funcțiunea propusă: cămin cazare elevi.

Funcțiunile spațiilor propuse sunt:

– PARTER – funcțiuni complementare funcțiunii principale de cazare: sală așteptare, sală studiu, oficiu catering, linie autoservire, sală de mese, grupuri sanitare pe sexe, depozit lenjerie pat, cabinet medical, cu izolator, grup sanitar izolator, cameră centrală de incendiu, centrală termică, 2 lifturi.

– ETAJELE 1-9 – conțin 80 camere (cu grup sanitar propriu), cazare pentru 306 elevi.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania