fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEMinistrul Fondurilor Europene: Deva poate pune bazele unei dezvoltări urbane fără precedent

Ministrul Fondurilor Europene: Deva poate pune bazele unei dezvoltări urbane fără precedent

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş, a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Deva, că acest municipiu poate pune bazele unei dezvoltări urbane fără precedent, având un portofoliu de terenuri cum rar se poate întâlni în ţară.

„Aici, la Deva, am discutat cu domnul primar (Florin Nicolae Oancea – n.r.) despre această oportunitate pe care o aveţi, de a construi Noua Devă sau Deva Nouă. Sunt puţine acele localităţi care au asemenea portofolii de terenuri pentru dezvoltare. Pe de o parte, discutăm de un teren de 460 de hectare spre zona Cristur, iar pe de altă parte, mai aveţi un alt teren spre zona Mureş, de 211 hectare, ceea ce vă oferă posibilitatea să accesaţi fondurile pe care Guvernul României le are la dispoziţie pentru următoarea perioadă de programare şi să puneţi bazele unei dezvoltări urbane fără precedent. pe care municipiul Deva să le implementeze”, a declarat Ioan-Marcel Boloş.

Ministrul Fondurilor Europene a arătat că primarul municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, care a preluat mandatul de mai puţin de trei ani, a reuşit să încheiate contracte în valoare de 70 de milioane de euro.

„Este o performanţă ca în doi ani şi nouă luni (…) să aibă încheiate contracte de 70 de milioane de euro. Aşa ceva se întâmplă destul de rar în performanţa administraţiilor locale. Cred că având acum experienţa aceasta a implementării fondurilor europene, în următoarea perioadă de programare lucrurile vor arăta altfel din perspectiva accesării fondurilor, mai ales că aveţi aceste proiecte îndrăzneţe care sunt proiecte ce permit dezvoltarea urbană următoare a municipiului Deva”, a subliniat ministrul.

Ioan-Marcel Boloş a mai menţionat că, recent, Guvernul Orban a adoptat OUG 156/2020, care permite inclusiv satelor aparţinătoare să acceseze fonduri europene pentru infrastructura edilitară.

„Aşadar, aveţi din nou o provocare la nivelul dezvoltării viitoare pentru ca aceşti bai să ajungă în îmbunătăţirea standardelor de locuit ale oamenilor şi să puteţi face din municipiul Deva, un municipiu modern, un municipiu al viitorului”, a precizat Ioan-Marcel Boloş, care consideră că pentru a avea succes este foarte important parteneriatul între primărie şi Consiliul Judeţean.

Ministrul Fondurilor Europene a precizat că a avut şi o întâlnire la nivelul municipiului Petroşani, unde s-a discutat despre oportunitatea pe care o are oraşul de a accesa Just Transition Fund, fonduri pe care România le are pentru şase judeţe.

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloş, s-au deplasat, marţi, în judeţul Hunedoara, unde au avut şi o întâlnire cu candidaţii PNL la Consiliul Judeţean Hunedoara, Adrian David, şi la Primăria Deva, Florin Nicolae Oancea, primarul în exerciţiu. (AGERPRES)

(FOTO: Facebook / Florin Oancea)

Redactia

Articole recente

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat proiectul reamenajării străzii Bolyai

Scopul proiectului este de a încuraja mobilitatea bazată pe mersul pe jos, cu bicicleta, diminuarea traficului rutier, reducerea congestiei în zona centrală, îmbunătățirea condițiilor de trafic

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.

Mai multe articole de același fel

Se prelungește termenul de depunere a proiectelor prin Programul Tranziție Justă, pentru investiții în dezvoltarea IMM-urilor din județul Hunedoara

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a luat decizia de a prelungi termenul de depunere a proiectelor în cadrul celor 7 apeluri lansate la nivel național prin PTJ pentru a răspunde, astfel, interesului mare manifestat de potențialii beneficiari în accesarea fondurilor disponibile.