Președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Pataki Csaba, a semnat marți contractul de finanțare pentru construcția noii clădiri a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Semnarea acestui contract face parte din cea de-a doua etapă de derulare a proiectului a cărui valoare totală este de 23,7 milioane de euro. Din această valoare, 11,2 milioane de euro sunt asigurați din fonduri europene, printr-un proiect câștigat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, iar restul sunt finanțați din fonduri proprii ale administrației județene și fonduri guvernamentale.

“Este o investiție mult așteptată. Clădirea va fi parte integrantă a Spitalului Județean de Urgență și ne propunem ca aceasta să devină un centru medical ultramodern, la standarde europene. Va fi printre primele spitale din România realizate de la zero, după Revoluție, din fonduri europene și guvernamentale. Clădirea va avea șase nivele, șase săli de operație și un heliport care va deservi toate secțiile care au componență chirurgicală”, a declarat președintele CJ Satu Mare.

Termenul de derulare a contractului de finanțare este de 27 de luni. Consiliul Județean Satu Mare a pregătit deja caietele de sarcini, astfel încât peste două săptămâni să poată fi scoasă la licitație proiectarea și execuția acestui nou spital.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania