Peste 2.600 de absolvenți de liceu și facultate au finalizat depunerea online a dosarului de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, după primele două zile de la începerea celei de-a doua sesiuni de admitere.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit UBB, la nivelul programelor de licență, cea mai căutată facultate este Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, urmată de Facultatea de Matematică şi Informatică și de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

La programele de master, cei mai mulți candidați s-au orientat, în primele două zile de înscriere, către Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, urmată de Facultatea de Drept și de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

Sesiunea de toamnă a admiterii la UBB vine cu specializări noi atât la nivelul studiilor de licență, cât și la nivelul masteratelor, unele dintre cele mai așteptate programe noi fiind cele de masterat didactic, care se adresează absolvenților de licență ce doresc să se orienteze spre o carieră didactică, dar și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

Candidații la statutul de student al UBB pot opta, în sesiunea septembrie a admiterii, pentru cele aproximativ 500 de locuri bugetate la nivel licenţă şi aproximativ 650 de locuri bugetate la nivel master. Pe lângă locurile bugetate, candidaţii vor avea la dispoziţie, în această sesiune de admitere,  aproximativ 5.200 de locuri cu taxă la nivel licenţă-zi, respectiv 100 de locuri cu taxă la forma de învăţământ cu frecvență redusă, precum  și aproximativ 4.900 de locuri cu taxă la nivel master (zi și învăţământ cu frecvență redusă).

Informații complete cu privire la organizarea admiterii, locurile disponibile și probele stabilite de fiecare facultate găsiți AICI.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania