fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEAdmiterea de toamnă, la Universitatea Babeș-Bolyai. Număr mare de candidați în primele...

Admiterea de toamnă, la Universitatea Babeș-Bolyai. Număr mare de candidați în primele două zile de înscriere. Cele mai căutate facultăți

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 2.600 de absolvenți de liceu și facultate au finalizat depunerea online a dosarului de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, după primele două zile de la începerea celei de-a doua sesiuni de admitere.

Potrivit UBB, la nivelul programelor de licență, cea mai căutată facultate este Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, urmată de Facultatea de Matematică şi Informatică și de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

La programele de master, cei mai mulți candidați s-au orientat, în primele două zile de înscriere, către Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, urmată de Facultatea de Drept și de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

Sesiunea de toamnă a admiterii la UBB vine cu specializări noi atât la nivelul studiilor de licență, cât și la nivelul masteratelor, unele dintre cele mai așteptate programe noi fiind cele de masterat didactic, care se adresează absolvenților de licență ce doresc să se orienteze spre o carieră didactică, dar și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

Candidații la statutul de student al UBB pot opta, în sesiunea septembrie a admiterii, pentru cele aproximativ 500 de locuri bugetate la nivel licenţă şi aproximativ 650 de locuri bugetate la nivel master. Pe lângă locurile bugetate, candidaţii vor avea la dispoziţie, în această sesiune de admitere,  aproximativ 5.200 de locuri cu taxă la nivel licenţă-zi, respectiv 100 de locuri cu taxă la forma de învăţământ cu frecvență redusă, precum  și aproximativ 4.900 de locuri cu taxă la nivel master (zi și învăţământ cu frecvență redusă).

Informații complete cu privire la organizarea admiterii, locurile disponibile și probele stabilite de fiecare facultate găsiți AICI.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel