Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Forumul Democrat al Germanilor din Banat (FDGB) și-a anunțat sprijinul pentru candidatul USR PLUS la funcția de primar al Timișoarei, Dominic Fritz.

Președintele FDGB, Ioan Fernbach, spune că Forumul Democrat al Germanilor din Banat a colaborat de-a lungul timpului cu Dominic Fritz în activități caritabile și culturale și a găsit întotdeauna în el un partener deschis, energic și cu idei bune pentru comunitatea germană, respectiv timișoreană. Potrivit președintelui FDGB, în virtutea acestei vechi colaborări și a atașamentului comun pentru tradițiile Timișoarei, susținerea acordată lui Dominic Fritz este o decizie firească a Forumul Democrat al Germanilor din Banat.

„Îi îndemnăm pe timișoreni să-i acorde lui Dominic Fritz votul, în 27 septembrie. Considerăm că Dominic Fritz este candidatul care a îmbrățișat istoria multiculturală a Timișoarei și care evocă și reprezintă valorile acestui oraș: diversitate, seriozitate, inovație. (…) Timișoara are nevoie de o administrație cu adevărat deschisă către cetățeni și de un primar care să ne reprezinte cu demnitate, a declarat Ioan Fernbach.

Dominic Fritz, candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria Timișoara, spune că sprijinul pe care Forumul Democrat al Germanilor din Banat i-l acordă la alegerile din 27 septembrie îl onorează, iar unul dintre obiectivele sale ca primar al Timișoarei este să pună în valoare istoria multiculturală a orașului.

„Forumul German a jucat un rol politic major în istoria recentă a României. A dat țării un președinte devotat valorilor europene și democratizării României și s-a opus din 2016 asalturilor regimului Dragnea împotriva justiției. Vă reamintesc, că împreună cu USR și PLUS, FDGR a susținut și inițiativa cetățenească de modificare a Constituției „Fără Penali în Funcții Publice”.  Ca primar al Timișoarei mă angajez să pun în valoare istoria multiculturală a orașului prin inscripționarea în limbile minorităților naționale a tuturor locurilor istorice care se leagă de existența lor, evidențierea contribuției lor la întemeierea și modernitatea acestui oraș. Voi susține fără echivoc Teatrul German de Stat care trebuie să-și redobândească rolul de instituție culturală reprezentativă pentru Timișoara. Liceul Nikolaus Lenau, școala care a dat României doi laureați ai premiului Nobel, va avea un partener de nădejde în Primăria Timișoara, nu în ultimul rând la finalizarea lucrărilor de reabilitare care durează de prea mult timp. Îi îndemn pe toți timișorenii, de toate etniile să meargă la vot pe 27 septembrie pentru un nou început care să facă cinste istoriei Timișoarei”, a declarat Dominic Fritz.

Avem convingerea că vom lucra bine și în interesul Timișoarei cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat. Avem aceleași deziderate și aceleași viziuni pentru orașul nostru să redevină un pol regional, multicultural, european și transfrontalier. Mulțumim pentru încrederea pe care i-o acordă lui Dominic Fritz, candidatului Alianței USR PLUS pentru primăria Timișoara” (președintele USR Timiș, Cristian Moș).

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.