Mai multe persoane care lucrează în instituţii publice din judeţul Maramureş au fost confirmate pozitiv în urma testării COVID-19, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al CJSU, Dan Bucă.

Potrivit sursei citate, au fost confirmate două cazuri pozitive la angajaţi din cadrul Primăriei Leordina. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramureş efectuează o anchetă epidemiologică în cadrul instituţiei, iar contacţii direcţi ai celor două persoane au fost carantinaţi pentru o perioadă de 14 zile şi se va proceda la dezinfecţia sediului primăriei.

Totodată, au fost dispuse măsurile specifice de protecţie pentru angajaţii ai primăriei.

De asemenea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare sunt confirmate pozitiv trei cadre medicale auxiliare, din secţiile de Nefrologie şi Chirurgie, fiind efectuată o anchetă epidemiologică.

“Contacţii direcţi au fost carantinaţi la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Cele trei cadre medicale auxiliare au respectat protocoalele stabilite şi au purtat permanent echipamentul de protecţie specific în timpul programului de lucru. Sunt asigurate serviciile medicale în cele două secţii ale spitalului. Direcţia de Sănătate Publică Maramureş împreună cu conducerea unităţii medicale au procedat la dezinfecţia celor două secţii, dar şi la luarea de măsuri specifice pentru protecţia personalului medical şi pentru pacienţi”, a precizat Dan Bucă.

Conform acestuia, la Primăria Fărcaşa, din cele opt persoane infectate, şapte s-au vindecat, iar o persoană confirmată este internată în spital, DSP declarând închis focarul de la instituţia respectivă. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania