fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘMai mulți angajați ai unor instituții publice din Maramureș, depistați cu COVID-19

Mai mulți angajați ai unor instituții publice din Maramureș, depistați cu COVID-19

Publicat în

spot_img
spot_img

Mai multe persoane care lucrează în instituţii publice din judeţul Maramureş au fost confirmate pozitiv în urma testării COVID-19, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al CJSU, Dan Bucă.

Potrivit sursei citate, au fost confirmate două cazuri pozitive la angajaţi din cadrul Primăriei Leordina. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramureş efectuează o anchetă epidemiologică în cadrul instituţiei, iar contacţii direcţi ai celor două persoane au fost carantinaţi pentru o perioadă de 14 zile şi se va proceda la dezinfecţia sediului primăriei.

Totodată, au fost dispuse măsurile specifice de protecţie pentru angajaţii ai primăriei.

De asemenea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare sunt confirmate pozitiv trei cadre medicale auxiliare, din secţiile de Nefrologie şi Chirurgie, fiind efectuată o anchetă epidemiologică.

„Contacţii direcţi au fost carantinaţi la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Cele trei cadre medicale auxiliare au respectat protocoalele stabilite şi au purtat permanent echipamentul de protecţie specific în timpul programului de lucru. Sunt asigurate serviciile medicale în cele două secţii ale spitalului. Direcţia de Sănătate Publică Maramureş împreună cu conducerea unităţii medicale au procedat la dezinfecţia celor două secţii, dar şi la luarea de măsuri specifice pentru protecţia personalului medical şi pentru pacienţi”, a precizat Dan Bucă.

Conform acestuia, la Primăria Fărcaşa, din cele opt persoane infectate, şapte s-au vindecat, iar o persoană confirmată este internată în spital, DSP declarând închis focarul de la instituţia respectivă. (AGERPRES)

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel