fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBAArhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Kovacs Gergely, diagnosticat cu COVID-19

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Kovacs Gergely, diagnosticat cu COVID-19

Publicat în

spot_img
spot_img

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Kovacs Gergely, a fost diagnosticat cu noul coronavirus, după ce a manifestat simptomatologie specifică acestei boli, şi se află internat în spitalul din Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Arhiepiscopiei, înaltul cleric romano-catolic a fost transportat marţi la spital cu febră mare şi stare de rău.

Sănătatea arhiepiscopului s-ar fi „deteriorat” de la hirotonirea episcopului Kerekes Laszlo, în 29 august, conform sursei citate.

„Iniţial, a prezentat simptome de răceală, aşa că a contactat imediat medicul de familie şi a cerut ajutor. Până seara trecută, arhiepiscopul a fost separat în camera sa, urmărindu-şi starea de sănătate şi fără a pune în pericol sănătatea celor care trăiesc şi lucrează în jurul său. Tratamentul aplicat pentru răceală nu a adus rezultatele scontate, lăsând febră mare, tuse uscată, cefalee şi stare de rău”, se arată în comunicat.

Rezultatul testului efectuat pentru depistarea COVID-19 a fost pozitiv.

„Arhiepiscopul ne cere rugăciune şi ne cheamă să avem grijă de propria noastră sănătate şi a celor din jur”, au mai transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia.

Kovacs Gergely a fost consacrat ca arhiepiscop în cadrul unei ceremonii oficiate în 22 februarie. (AGERPRES)

Redactia

Articole recente

Peste 1.000 tineri români au șansa să călătorească gratuit în Europa prin programul DiscoverEU

Pentru a beneficia de permisele de călătorie, tinerii eligibili trebuie să se înscrie  accesând Portalul European pentru Tineret. 

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară

În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Amenda aplicată pentru inscripţia de pe statuia Kölcsey din Carei a fost anulată în primă instanţă

Primăria Carei a fost amendată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare, la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut, la două săptămâni după dezvelirea statuii poetului care a scris versurile imnului maghiar, pe motiv că pe monument se aflau numai inscripţii în limba maghiară

Cătălin Munteanu, organizatorul festivalului „Talpa iadului” vorbește, la „Click pe viață”, despre numele inedit al unui eveniment de cultură

Cătălin Munteanu, organizatorul festivalului „Talpa iadului” vorbește, la „Click pe viață”, despre numele inedit al unui eveniment de cultură

Mai multe articole de același fel