Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat miercuri în localitatea sibiană Bradu. Centrul Local de Combatere a Bolilor a decis o serie de măsuri pentru combaterea bolii.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“În urma confirmării diagnosticului de pestă porcină africană, în localitatea Bradu, oraşul Avrig, judeţul Sibiu, astăzi (…) a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor din judeţul Sibiu. În cadrul şedinţei a fost aprobat (…) programul de măsuri pentru combaterea focarului de pestă porcină africană din localitatea Bradu, oraşul Avrig, într-o exploataţie non profesională. Diagnosticul a fost confirmat în data de 09.09.2020 şi, conform programului de măsuri, s-au dispus următoarele: ucidere, ecarisare, dezinfecţie şi se propune instaurarea zonelor de protecţie şi supraveghere după cum urmează: o zona de protecţie în jurul focarului, de minim 3 kilometri, pe raza localităii Bradu – judeţul Sibiu; o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minim 10 kilometri, care include şi zona de protecţie, pe raza localităţilor: Mohu, Veştem, Colonia Tălmaciu, Tălmaciu, Turnu Roşu, Sebeşu de Jos, Sebeşu de Sus, Racoviţa, Mârşa, Avrig, Săcădate, Nucet, Cornăţel, Caşolţ şi Daia”, a anunțat joi Prefectura Sibiu.

În această perioadă, niciun animal domestic nu poate intra sau părăsi o exploataţie fără autorizarea autorităţii veterinare locale.

Citește și

Focar de pestă porcină în Sibiu. Peste 400 de porci, eutanasiați la o fermă

(FOTO CREDIT: Pexels / Pixabay)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania