Cinci angajaţi ai Termocentralei Mintia au intrat joi în greva foamei, iar salariații continuă și astăzi protestele, nemulţumiţi că din luna martie nu au mai primit banii pentru decontarea navetei la locul de muncă, ajutoarele de încălzire şi tichetele de masă.

Potrivit preşedintelui Sindicatului “Solidaritatea Hunedoara”, Cristian Iştoc, la protest participă peste 200 de angajaţi ai termocentralei, iar unitatea de producţie a energiei electrice este oprită.

Starea de sănătate a angajaților intrați în greva foamei este evaluată de un echipaj al Ambulanței Hunedoara.

“În cele patru zile de protest nu am avut niciun fel de reacţie din partea autorităţilor competente să soluţioneze această stare de tensiune. Acest lucru arată că nu există soluţii pentru Termocentrala Mintia şi că acestea şi-au atins scopul, adică acela de a face loc importului de energie electrică”, a declarat Cristian Iștoc.

Pe lângă revendicările de natură salarială, sindicaliștii mai sunt nemulțumiți de faptul că administraţia Complexului Energetic Hunedoara nu ar fi prezentat un program de reorganizare, care să cuprindă planurile de viitor ale societății.

Situația de la Termocentrala Mintia afectează direct municipiul Deva. Peste 4.000 de apartamente şi zeci de instituţii publice nu mai primesc apă caldă din sistemul centralizat, termocentrala fiind furnizorul de agentul termic în municipiul reședință de județ al Hunedoarei.

Răspunsul conducerii Complexului Energetic Hunedoara la adresele Sindicatului “Solidaritatea Hunedoara”

(FOTO: Sindicatul “Solidaritatea Hunedoara”)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania