Un proiect expoziţional inedit al Casei de licitaţii Vikart, realizat în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi Uniunea Artiştilor Plastici din România, dedicat maestrului Sorin Ilfoveanu, una dintre personalitățile marcante ale artei plastice românești, a cărei lucrare a fost expusă de specialistul Christie’s, Cristian Albu, la Londra, la expoziția ”About the line” („Despre linie”) în anul 2011 alături de opere semnate de Pablo Picasso și Henri Matisse, a debutat miercuri, în prezența onorantă a maestrului Ilfoveanu.

Expoziția „Ilfoveanu 2020”, organizată în cadrul „Zilei Europene a Patrimoniului”, reunește 45 de opere realizate cu acrilic pe pânză și desene pe hârtie. Pe simezele Palatului Bánffy, se află etalate până pe data de 20 septembrie, inclusiv, cele mai recente lucrări executate de Sorin Ilfoveanu, opere care, în mare parte, nu au fost prezentate publicului până acum. Ele au ca tematică subiectele clasice ale Maestrului, tratate într-o viziune recentă, foarte efervescentă şi dinamică din punct de vedere cromatic ce ne ilustrează o nouă eră, o nouă evoluţie, un nou stil clasic-modern Ilfoveanu.

Inaugurarea oficială a expoziției a avut loc miercuri, la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența maestrului Sorin Ilfoveanu și a altor distinși invitați: Vákár István, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, Luciana Stanciu, manager al Casei de licitații Vikart, Adina Rențea, coordonator proiect expozițional, Ioan Sbârciu, președinte al Senatului Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, și Lucian Nastasă-Kovács, manager al Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 20 septembrie 2020, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania