Consiliul Judeţean (CJ) Mureş a anunţat joi începerea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene DJ151B şi DJ142, între oraşele Ungheni şi Târnăveni. Investiția este finanțată din fonduri europene și are o valoare de 141 de milioane de lei.

Potrivit președintelui CJ Mureş, Peter Ferenc, drumul va fi modernizat pe o lungime de 24 de kilometri, fiind incluse și porţiunile de drum din interiorul localităţilor, şi vor fi consolidate şi suprafeţele afectate de alunecări de teren, de pe dealul Cerghidului.

“Este un proiect deosebit de important pentru judeţul Mureş şi, mai ales, pentru locuitorii de pe Valea Târnavei Mici. Mulţi mureşeni folosesc acest drum zilnic şi, de-a lungul timpului, am primit multe sesizări legate de starea drumului. Din păcate, deşi contractul de finanţare a fost semnat încă din anul 2018, lucrările încep doar acum deoarece licitaţiile au durat mai mult de un an. Practic prin această lucrare se va reduce timpul de deplasare dintre Târnăveni şi Ungheni şi circulaţia se va desfăşura în condiţii de siguranţă”, a declarat Peter Ferenc, într-o conferinţă de presă.

Prin acest proiect vor fi modernizate și 29 de staţii de autobuz, se vor realiza 2,5 kilometri de piste de biciclete, vor fi amenajate 123 de intersecţii cu drumurile laterale, vor fi modernizate două poduri şi două treceri la nivel de cale ferată.

Constructorul a estimat că în acest an vor fi turnați primii 16 kilometri de asfalt pe drumul între Ungheni – Târnăveni.

Lucrările de reabilitare a drumului judeţean Ungheni-Târnăveni sunt realizate de asocierea Dimex 2000 Company SRL (lider al asocierii), Opr Asfalt SRL, Oblas Publicas Y Regadios SA şi Explan SRL. Valoarea totală a proiectului este de 141 de milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 135 de milioane de lei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania