Consiliul Județean (CJ) Maramureș a semnat, în sistem videoconferință, Acordul de cooperare între Județul Maramureș și Raionul Hîncești din Republica Moldova.

Potrivit administrației județene, evenimentul reprezintă oficializarea relațiilor bilaterale în urma unei serii de activități și programe comune.

Ceremonia de semnare a Acordului a avut loc la Palatul Administrativ din Baia Mare, iar oficialii moldoveni au fost reprezentanți de președintele raionului, Iurie Levinschi. Deși semnarea acordului de cooperare și înfrățire s-a desfășurat în sistem videoconferință online, acesta se va semna și personal, în viitorul apropiat, atât la Hîncești, cât și în Maramureș.

„Suntem regiuni care menținem cu mult drag tradiția, aveam aceeași limbă, istorie, cultură și este important ca generațiile care vin după noi și nu au cunoscut barierele politico-istorice să-și aducă aminte, iar greșelile trecutului să nu fie repetate. Sunt convins că vom avea o colaborare fructuoasă și va exista o și mai mare apropiere în ceea ce privește relațiile dintre România și Republica Moldova, între Maramureș și Raionul Hîncești. Susțin din toată inima aprofundarea acestor relații și sprijinul Republicii Moldova în parcursul său viitor, european.“, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania