fbpx
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘFestivalul de idei unSettled, dedicat comemorării Victimelor Comunismului și al Rezistenței, începe...

Festivalul de idei unSettled, dedicat comemorării Victimelor Comunismului și al Rezistenței, începe la Sighetu Marmației

Publicat în

spot_img
spot_img

În perioada 10-13 Septembrie 2020, Freedom House România organizează Festivalul de Idei unSettled, la Sighetu Marmației. Festivalul este dedicat comemorării Victimelor Comunismului și al Rezistenței și va reuni 20 de studenți din toată țara.

Printre vorbitorii de la festival regăsim nume notorii ca Ana BlandianaSabina Fati, Vlad Mureșan. Dintre temele abordate enumărăm Genealogia ideii totalitare, Practicile politice în comunismul românesc și represiunea, Instrumentalizarea istoriei și a literaturii. Cultul personalității, Mitologia comunistă, Capitalul social în România de astăzi, Implicarea civică. Opoziția față de regim vs. lipsa de implicare socială, Cât va mai dura postcomunismul?.

Activitățile vor include dezbateri, ateliere artistice, proiecții de film, vizite de studiu și sesiuni de tip bibliotecă vie cu oameni care au trăit vicisitudinile comunismului.

N.B. Proiectul a fost adaptat exigențelor dictate de Covid19, modificându-și, astfel, perioada desfășurării, iar cei 150 de participanți vor fi repartizați în mai multe serii, în loc de două. Aceasta fiind prima serie.

Festivalul poate fi urmărit pe platformele online: Bursele unSettled și Freedom House România.

Taberele de studiu de la Sighet se desfășoară în cadrul Burselor unSettled. Proiectul Learning from Our Past to Build the Future este derulat în parteneriat cu Fundația Academia CivicăInstitutul de Investigarea a Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului RomânescGeeks for DemocracyForum ApulumFunky CitizensiTeach.ro și susținut de Radio Europa Liberă și PressHub, rețea formată din 30 de publicații locale din România.

Adrian Meitner

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

Concert „Madrigal for Babies” la Sighetu Marmației

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invită publicul din județul Maramureș la Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies”, eveniment creat special pentru bebeluși (0-12 luni) și părinții acestora, precum și femei însărcinate.

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.