Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat la finalul şedinţei de Guvern de joi că au fost adoptate norme metodologice pentru programele IMM Invest şi IMM Leasing, iar în cadrul celui de-al doilea, companiile vor avea opţiunea de acces la finanţare pentru achiziţia de utilaje sau echipamente tehnologice, transmite Agerpres.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat că în şedinţa de joi au fost adoptate două hotărâri de Guvern importante pentru implementarea Planului naţional de investiţii şi relansare economică.

“După adoptarea actelor normative primare pentru implementarea unor programe de sprijin în domeniul economic, în vederea facilitării accesului companiilor la lichidităţi în această perioadă, în acest moment au fost adoptate normele metodologice pentru două astfel de programe, respectiv programul IMM Leasing şi programul IMM Invest România”, a afirmat el.

În cazul IMM Leasing, în urma adoptării normelor metodologice de aplicare a OUG prin care a fost instituit acest program, companiile vor avea o opţiune în plus de acces la finanţare pentru achiziţia de utilaje sau echipamente tehnologice cu garanţii de stat, a susţinut Dancă.

“În cazul IMM Invest România, acesta este în derulare în acest moment, cu un număr de peste 16.000 de credite aprobate pentru întreprinderi mici şi mijlocii, iar valoarea finanţărilor depăşeşte deja 1% din PIB, respectiv peste 12 miliarde de lei, după notificarea Comisiei Europene şi modificarea programului astfel încât toţi solicitanţii să beneficieze de aceeaşi perioadă de dobândă subvenţionată, respectiv 8 luni de la data aprobării creditului, astăzi au fost adoptate normele metodologice pentru implementarea acestor modificări”, a explicat Dancă.

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.