Primăria Sibiu susține că elevii de la trei școli din municipiu, incluse de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) în scenariul „roșu”, pot merge normal la cursuri începând de săptămâna viitoare.

Este vorba despre Liceul Teoretic “Constantin Noica”, Liceul Teologic Baptist „Betania” şi Colegiul Tehnic „Cibinium”, despre care ISJ Sibiu a comunicat joi că au intrat în scenariul „roșu” din cauza nefinalizării lucrărilor existente.

“La Liceul Constantin Noica, Primăria Sibiu a efectuat ample lucrări de eficientizare energetică a clădirii și a tuturor instalațiilor termice și electrice, precum și amenajări interioare. Termenul de finalizare a tuturor lucrărilor este 18 septembrie 2020, însă, pentru a începe cursurile școlare la timp și în bune condiții, am finalizat la începutul lunii iulie toate lucrările în sălile de curs, apoi au fost realizate lucrări pe holuri și pe casele scărilor, iar joi, 10 septembrie se va finaliza curățenia și la parterul clădirii, conform termenului asumat de constructor și agreat de conducerea școlii, astfel stabilit pentru a se putea realiza dezinfecția până la începerea noului an.

În prezent la această unitate se mai execută lucrări doar la subsolul clădirii în punctul termic și în exterior, pentru anveloparea soclului clădirii, asigurându-se circuit separat pentru accesul muncitorilor. De asemenea, curtea în care s-a intervenit pentru reamenajarea suprafeței va fi și aceasta curățată până la finalul acestei zile și pregătită până la reluarea cursurilor.

Prin urmare, din punct de vedere al lucrărilor contractate și realizate de Primăria Sibiu, derularea cursurilor în școală nu va fi afectată. Directorul unității de învățământ va reveni la Inspectoratul Școlar Județean cu o adresă în sensul reîncadrării unității în scenariul verde, cu începere de miercuri, 16 septembrie.

Liceul Baptist Betania este structură a Colegiului Noica, dar încadrarea acestuia în scenariul roșu este complet nejustificată. Clădirea a fost modernizată anul trecut, spațiile fiind funcționale și pregătite pentru începerea școlii. Directorul a fost atenționat să adopte în cel mai scurt timp scenariul verde, conform situației reale, acesta confirmând Primăriei că începând de luni, 14 septembrie elevii sunt așteptați la școală.

În cazul Colegiului Cibinium lucrările realizate de proprietarul acestei clădiri retrocedate nu au putut fi finalizate până la această dată, din cauza furnizării cu întârziere a unor materiale aprovizionate din străinătate. Și în acest caz s-a găsit o soluție. Sălile de la etajul II erau finalizate, iar la etajul I constructorul a reușit să mai finalizeze încă câteva săli. Acestea vor asigura necesarul de spațiu pentru desfășurarea cursurilor, împreună cu atelierele de practică ale Colegiului situate pe Aleea Artileriștilor. Directorul a transmis deja o adresă către Inspectoratul Școlar Județean, solicitând reîncadrarea unității de învățământ în scenariul verde începând de miercuri, 16 septembrie”, a anunțat Primăria Sibiu.

Citește și

Aproape 90% dintre unitățile de învățământ din judeţul Sibiu vor începe școala normal. Școlile incluse în scenariul “roșu”

(FOTO: Primăria Sibiu)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania