O nouă investiție cu bani europeni pentru școli moderne și facilitarea accesului la educație va fi făcută în județul Hunedoara, la Lupeni.

Vineri a fost semnat contractul de finanțare pentru „Școala Gimnazială nr. 1 Lupeni – Reabilitare și echipare școală și reabilitare căi de acces la școală în zona dintre străzile Bisericii și Pădurarilor”, a anunțat ADR Vest.

Școala de pe strada Tudor Vladimirescu nr. 1 va fi reabilitată, modernizată și echipată, iar în plus va fi construită o sală de sport prin proiect.

Sunt prevăzute: termoizolarea fațadei, înlocuirea tâmplăriei cu tâmplărie PVC, consolidarea șarpantei de lemn și înlocuirea învelitorii din țiglă, unde este cazul, înlocuirea pardoselii, a ușilor de acces și a celor interioare, intervenții la partea de instalații (curenți tari, curenți slabi, detecție și semnalizare incendiu, hidranți interiori, apă rece, apă caldă, canalizare, BMS) și amenajări exterioare (circulații pietonale, sistem de supraveghere video, iluminat, spații verzi). Este cuprinsă, de asemenea, achiziția de mobilier și echipamente pentru dotarea laboratoarelor.

Investiția cuprinde și reabilitarea/ realizarea de circulații pietonale și de tip shared space între străzile Bisericii și Pădurarilor (paralelă cu Tudor Vladimirescu), pe o suprafață totală de peste 3.000 de metri pătrați.

Valoarea totală a proiectului este de peste 17 milioane de lei, iar perioada de implementare este de 36 de luni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania