Starea de sănătate a arhiepiscopului romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovacs, diagnosticat în urmă cu câteva zile cu noul coronavirus, este stabilă, dar acesta rămâne spitalizat, potrivit informaţiilor postate, vineri seara, pe portalul catolic romkat.ro.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Arhiepiscopul Gergely Kovacs (…) este încă tratat în spitalul din Alba Iulia de infecţie cu coronavirus, starea (…) este în prezent stabilă, dar tratamentul continuat în spital este încă necesar”, a declarat un reprezentant al Arhiepiscopiei pentru portalul amintit.

Preoţilor şi credincioşilor li se cere să sprijine eparhia şi pe arhiepiscop, în primul rând, prin rugăciune şi să continue să manifeste un comportament responsabil.

Astfel, credincioşilor li se reaminteşte că este obligatoriu să poarte mască de protecţie atunci când participă la slujbele religioase, să utilizeze dezinfectantul amplasat la intrarea în biserică şi să păstreze o distanţă de doi metri faţă de alte persoane din biserică şi de un metru şi jumătate în aer liber, cu excepţia celor care fac parte din aceeaşi familie. De asemenea, ar trebui să evite strângerile de mână.

Înaltul cleric romano-catolic a fost transportat, marţi, la spitalul din Alba Iulia cu febră şi stare de rău. Rezultatul testului efectuat pentru depistarea COVID-19 a fost pozitiv.

Sănătatea arhiepiscopului s-ar fi “deteriorat” de la hirotonirea episcopului Kerekes Laszlo, în 29 august, la Şumuleu Ciuc – Harghita.

Gergely Kovacs a fost consacrat ca arhiepiscop de Alba Iulia în cadrul unei ceremonii oficiate în 22 februarie. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania