Timişoara va avea un aquaparc, construit de un investitor privat, proiectul fiind în stadiul emiterii avizului de oportunitate pentru planul urbanistic zonal (PUZ), a anunțat marți primarul Timișoarei, Nicolae Robu, într-o conferință de presă.

Aquaparcul se va construi pe o suprafaţă de peste șase hectare, în zona Gării de Nord, pe locul unor foste clădiri vechi ale depoului, care au fost demolate.

Proiectul parcului acvatic cuprinde nouă piscine cu diverse funcţiuni, cu valuri, cascade, piscine pentru sport, tobogane, locuri de joacă şi bazine pentru copii, piscină de sticlă, zone de relaxare spa, saună turcească, un acvariu, restaurant și magazine.

“Am avut foarte multe alte priorităţi în oraş pentru mobilitate, construirea de noi spitale, spitalul de copii care este aproape gata, în şcoli. Ceea ce mi s-a prezentat ca intenţie investiţională, cu câţiva ani în urmă, se materializează acum. Sunt autorizat de investitor să fac public faptul că proiectul Aquaparc este în stadiul de emitere a avizului de oportunitate pentru PUZ”, a declarat primarul Timișoarei.

(FOTO CREDIT: Bobrekov / Pixabay)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania