fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEDouă licee din Hunedoara, modernizate din fonduri europene

Două licee din Hunedoara, modernizate din fonduri europene

Publicat în

spot_img
spot_img

Colegiul Național de Informatică ”Traian Lalescu” și Colegiul Tehnic „Matei Corvin” din municipiul Hunedoara vor fi reabilitate, modernizate și dotate din fonduri europene.

Contractele de finanțare între municipalitate și ADR Vest pentru investițiile la cele două școli au fost semnate luni și marți.

La Colegiul ”Traian Lalescu” vor fi refăcute două clădiri cu regim de înălțime S+P+1E, una cu o suprafață desfășurată de 1.328 mp și cealaltă de 1.163 mp, de pe strada Victoriei nr. 23.

Sunt prevăzute: consolidarea elementelor de structură, demolări parțiale și recompartimentări, reabilitarea termică a elementelor de anvelopă (izolarea termică a fațadelor – parte opacă și vitrată), termoizolarea planșeelor, reabilitarea sistemului de încălzire și furnizare a apei calde de consum, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea tâmplăriei interioare, reabilitarea/ modernizarea instalației electrice și de iluminat, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate/ subdimensionate, crearea de facilitați pentru persoanele cu dizabilități (rampă de acces, platformă oblică mobilă, grup sanitar) și amenajări exterioare.

De asemenea, prin proiect va fi realizat un teren multisport cu gazon sintetic și vor fi achiziționate diferite echipamente necesare procesului educațional.

Peste 660 de elevi vor beneficia de infrastructura modernizată.

Valoarea totală a investiției este de 8,2 milioane de lei, iar durata de implementare, 24 de luni.

Proiectul privind „Reabilitarea/ modernizarea/ dotarea unităților de învățământ profesional și tehnic (licee tehnologice și școli profesionale) din municipiul Hunedoara – Colegiul Tehnic ”Matei Corvin”, corp școală 5 + atelier 2 practică” are o valoare de 8,2 milioane de lei, iar perioada de implementare este de 33 de luni.

Este prevăzută reabilitarea unui imobil care găzduiește șase ateliere: auto, de electrotehnică, de lăcătușărie, prelucrări mecanice, sudură și tehnologic, precum și a biroului pentru maiștri, cu un regim de înălțime D+P+1 și 1.789 mp arie construită desfășurată.

Va fi înlocuită actuala învelitoare cu una din țiglă, se va reface șarpanta din lemn, vor avea loc lucrări de anvelopare, se vor reface finisajele interior-exterior și instalațiile interioare – electrice, sanitare și de încălzire, se va interveni la centrala termică etc.

Totodată, atelierele vor fi dotate cu echipamente specifice și va fi amenajat un teren multifuncțional pentru sport, prevăzut cu balon presostatic, care să poată fi folosit și în perioada rece.

Peste 500 de elevi vor beneficia de infrastructură școlară modernizată.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel