Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012


BT Club în parteneriat cu proiectul GEIGER și Clusterul Cluj IT  organizează joi, 17 septembrie, de la ora 10​​​​​​.00, un webinar dedicat antreprenorilor, susținut de specialiști în domeniul securității cibernetice, din cadrul unor organizații reprezentative și companii cu renume internațional precum Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO)Bitdefender și Braintronix.

Afacerile din ziua de azi sunt tot mai mult dependente de Internet, de la comunicarea zilnică prin telefonul mobil și e-mail, la documentarea pe Internet, comerțul electronic și tranzacțiile comerciale și financiare. Producția devine conectată pe lanțul furnizor, echipamentele sunt conectate în cloud, iar la nivelul multor activități din cadrul firmelor, angajații sunt conectați prin Internet la procesele din companie.Practic, vedem de la o zi la alta cum viața și activitățile noastre se mută tot mai mult în spațiul digital. Informațiile și datele care circulă pe magistralele virtuale devin resurse vitale pentru organizații, dar și subiect de interes pentru persoane și structuri cu intenții neadecvate. Trebuie să devenim mai conștienți și mai responsabili față de ceea ce facem și cum facem în spațiul virtual, la ce ne expunem și în consecință la ce trebuie să fim atenți pentru a ne proteja.

​​​​​În cadrul webinarului, pe durata a două ore, cei prezenți vor afla informații despre cele mai recente statistici privind evoluția amenințărilor cibernetice în spațiul românesc, despre modul în care IMM-urile din România tratează subiectul securității cibernetice, aplicatiile software pe care le utilizăm, dar și despre factorul uman, cel cu rol detreminant în expunerea la atacurile cibernetice.

PENTRU A TE ÎNREGISTRA LA EVENIMENT, FĂ CLICK AICI

Agenda evenimentului:
Introducere: Prof. Dr. Ing. Stelian Brad – Președinte Cluj IT, Director Inovare Proiect GEIGER, Prof. Dr. Samuel Fricker –  FHNW Elveția, Manager Proiect GEIGER

Iulian Alecu – Director General Adjunct CERT-RO, Președinte al Grupului de cooperare NIS în timpul Președinției României la Consiliul Europei, cu peste opt ani de experiență în securitate cibernetică și cooperare internațională: „CERT-RO. Prezentare generală”

Cristian Priboi – Expert Implementare Proiecte CERT-RO: „Evoluția amenințărilor în spațiul cibernetic românesc”

Conf. Dr. Ing. Adrian Coleșa  – Expert Securitate Cibernetică în cadrul BitDefender: „Factorul uman ca vulnerabilitate în managementul riscurilor cibernetice” 

Șef Lucrări Dr. Ing. Ciprian Oprișa – Team Leader Securitate Cibernetică în cadrul BitDefender: „Managementul riscului de securitate în contextul vulnerabilităților software”

Prof. Dr. Ing. Stelian Brad –  Președinte Cluj IT, Director Inovare Proiect GEIGER: „Practici curente în IMM-urile din România în domeniul securității cibernetice”

Vlad Florian – Inginer Robotician în cadrul Braintronix: „Despre experiența unui start-up din perspectiva securității cibernetice” 

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.