Florin Sălcuceanu este plutonier adjutant la Detaşamentul de Pompieri Hunedoara. În timpul inundaţiilor produse în urmă cu câteva luni în satul Grid, s-a remarcat printr-o operațiune în urma căreia a salvat viața unui adolescent care în acea zi avea examen de admitere la liceu.

În urma unei viituri, un băiat de 14 ani a rămas izolat în zona inundată fără posibilităţi de autosalvare. În ciuda vitezei de curgere a apei, Florin Sălcuceanu a înfruntat viitura susţinut de echipajul său şi a dat dovadă de curaj şi ingeniozitate realizând un dispozitiv, cu ajutorul căruia a reuşit salvarea copilului.

Adolescentul a fost purtat în braţe de pompierul hunedorean până într-o zonă de siguranţă. De aici băiatul s-a îndreptat direct spre şcoală. În acea dimineaţă trebuia să susţină examenul de admitere la liceu, test pe care l-a promovat în ciuda stresului suferit.

Pentru această misiune de salvare îndeplinită cu succes, Florin Sălcuceanu a fost desemnat Pompierul Anului 2020 în judeţul Hunedoara și, în cadrul unei ceremonii speciale, a primit Emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

(FOTO: ISU Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania