fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAUn pompier hunedorean care a salvat viața unui băiat prins de o...

Un pompier hunedorean care a salvat viața unui băiat prins de o viitură, recompensat cu Emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Publicat în

spot_img
spot_img

Florin Sălcuceanu este plutonier adjutant la Detaşamentul de Pompieri Hunedoara. În timpul inundaţiilor produse în urmă cu câteva luni în satul Grid, s-a remarcat printr-o operațiune în urma căreia a salvat viața unui adolescent care în acea zi avea examen de admitere la liceu.

În urma unei viituri, un băiat de 14 ani a rămas izolat în zona inundată fără posibilităţi de autosalvare. În ciuda vitezei de curgere a apei, Florin Sălcuceanu a înfruntat viitura susţinut de echipajul său şi a dat dovadă de curaj şi ingeniozitate realizând un dispozitiv, cu ajutorul căruia a reuşit salvarea copilului.

Adolescentul a fost purtat în braţe de pompierul hunedorean până într-o zonă de siguranţă. De aici băiatul s-a îndreptat direct spre şcoală. În acea dimineaţă trebuia să susţină examenul de admitere la liceu, test pe care l-a promovat în ciuda stresului suferit.

Pentru această misiune de salvare îndeplinită cu succes, Florin Sălcuceanu a fost desemnat Pompierul Anului 2020 în judeţul Hunedoara și, în cadrul unei ceremonii speciale, a primit Emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

(FOTO: ISU Hunedoara)

Ioana Pop

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Se prelungește termenul de depunere a proiectelor prin Programul Tranziție Justă, pentru investiții în dezvoltarea IMM-urilor din județul Hunedoara

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a luat decizia de a prelungi termenul de depunere a proiectelor în cadrul celor 7 apeluri lansate la nivel național prin PTJ pentru a răspunde, astfel, interesului mare manifestat de potențialii beneficiari în accesarea fondurilor disponibile.