17.6 C
Cluj-Napoca

Biblioteca Judeţeană ASTRA din Sibiu redeschide pentru public două săli de lectură

Publicat:

Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu redeschide pentru public două săli de lectură, în intervalul orar 9:00 – 17:00, de luni până vineri.

Începând de miecuri, consultarea documentelor disponibile la sala de lectură se face în foaierul instituţiei, situat la parterul sediului nou (Str. George Bariţiu, nr. 7). Documentele periodice sunt puse la dispoziţia publicului interesat în sala de lectură de la etajul I al sediului vechi (Str. George Bariţiu, nr. 5), din cadrul Compartimentului Publicaţii Periodice.

“Suntem preocupaţi constant de păstrarea sănătăţii şi siguranţei utilizatorilor şi angajaţilor bibliotecii. În acest sens, am întreprins măsurile necesare menite să sprijine activitatea de studiu şi cercetare în bibliotecă, în condiţii de siguranţă: mesele pentru studiu sunt dispuse la distanţa recomandată, la fiecare masă fiind amplasat un singur scaun; anunţurile privind respectarea măsurilor de prevenţie a răspândirii bolilor contagioase sunt expuse la loc vizibil; la intrarea în instituţie se face un triaj observaţional (termoscanare noncontact); se asigură igienizarea frecventă a suprafeţelor şi obiectelor, aerisirea şi curăţenia periodică a spaţiilor”, a transmis Biblioteca ASTRA, printr-un comunicat de presă.

În cele două săli de lectură amenajate pentru public se vor respecta următoarele reguli de protecţie: accesul în interior este permis doar utilizatorilor care poartă corespunzător masca de protecţie; în vederea decontaminării încălţămintei, utilizatorii vor folosi covorul cu dezinfectant amplasat la intrare; utilizatorii care doresc să consulte documente în regim de sală de lectură vor comunica solicitările personalului care deserveşte biroul de relaţii cu publicul; înainte de a prelua documentele livrate de bibliotecari şi de a se aşeza la masa de studiu, utilizatorii îşi vor dezinfecta mâinile cu soluţia pusă la dispoziţie; utilizatorii îşi vor păstra locul ales în sala de lectură, pe tot parcursul perioadei de studiu şi cercetare (maxim 2 ore); la plecare, documentele consultate vor fi lăsate pe masa de studiu, acestea fiind preluate de bibliotecari în vederea rezervării sau a depozitării în spaţiile de carantină; în cazul în care numărul solicitărilor pentru studiu la sală depăşeşte numărul locurilor disponibile în sala de lectură, se va limita accesul utilizatorilor şi perioada de timp petrecută pentru o sesiune de studiu.

Accesul publicului rămâne restricţionat în celelalte compartimente şi pe terasele bibliotecii, operaţiunile de împrumut şi restituire a documentelor realizându-se doar la pupitrul de la intrare, în timpul programului de funcţionare, atât în sediul central, cât şi în filiale.

Utilizatorii înregistraţi pot solicita sau rezerva documentele necesare telefonic (nr. tel. 0269 210 551, 0269 215 775) sau online (e-mail: bibliosuport@bjastrasibiu.ro).

Pentru a reduce expunerea utilizatorilor şi a angajaţilor la eventuale pericole epidemiologice, instituția recomandă utilizatorilor să acceseze serviciile şi resursele bibliotecii disponibile online: catalogul online de pe website-ul bibliotecii (www.bjastrasibiu.ro), platformele electronice Cloud Library şi Biblioteca Digitală şi paginile social media: facebook.com/bibliotecasibiuastra/, instagram.com/bjastrasibiu/.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img