fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUBiblioteca Judeţeană ASTRA din Sibiu redeschide pentru public două săli de lectură

Biblioteca Judeţeană ASTRA din Sibiu redeschide pentru public două săli de lectură

Publicat în

spot_img
spot_img

Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu redeschide pentru public două săli de lectură, în intervalul orar 9:00 – 17:00, de luni până vineri.

Începând de miecuri, consultarea documentelor disponibile la sala de lectură se face în foaierul instituţiei, situat la parterul sediului nou (Str. George Bariţiu, nr. 7). Documentele periodice sunt puse la dispoziţia publicului interesat în sala de lectură de la etajul I al sediului vechi (Str. George Bariţiu, nr. 5), din cadrul Compartimentului Publicaţii Periodice.

“Suntem preocupaţi constant de păstrarea sănătăţii şi siguranţei utilizatorilor şi angajaţilor bibliotecii. În acest sens, am întreprins măsurile necesare menite să sprijine activitatea de studiu şi cercetare în bibliotecă, în condiţii de siguranţă: mesele pentru studiu sunt dispuse la distanţa recomandată, la fiecare masă fiind amplasat un singur scaun; anunţurile privind respectarea măsurilor de prevenţie a răspândirii bolilor contagioase sunt expuse la loc vizibil; la intrarea în instituţie se face un triaj observaţional (termoscanare noncontact); se asigură igienizarea frecventă a suprafeţelor şi obiectelor, aerisirea şi curăţenia periodică a spaţiilor”, a transmis Biblioteca ASTRA, printr-un comunicat de presă.

În cele două săli de lectură amenajate pentru public se vor respecta următoarele reguli de protecţie: accesul în interior este permis doar utilizatorilor care poartă corespunzător masca de protecţie; în vederea decontaminării încălţămintei, utilizatorii vor folosi covorul cu dezinfectant amplasat la intrare; utilizatorii care doresc să consulte documente în regim de sală de lectură vor comunica solicitările personalului care deserveşte biroul de relaţii cu publicul; înainte de a prelua documentele livrate de bibliotecari şi de a se aşeza la masa de studiu, utilizatorii îşi vor dezinfecta mâinile cu soluţia pusă la dispoziţie; utilizatorii îşi vor păstra locul ales în sala de lectură, pe tot parcursul perioadei de studiu şi cercetare (maxim 2 ore); la plecare, documentele consultate vor fi lăsate pe masa de studiu, acestea fiind preluate de bibliotecari în vederea rezervării sau a depozitării în spaţiile de carantină; în cazul în care numărul solicitărilor pentru studiu la sală depăşeşte numărul locurilor disponibile în sala de lectură, se va limita accesul utilizatorilor şi perioada de timp petrecută pentru o sesiune de studiu.

Accesul publicului rămâne restricţionat în celelalte compartimente şi pe terasele bibliotecii, operaţiunile de împrumut şi restituire a documentelor realizându-se doar la pupitrul de la intrare, în timpul programului de funcţionare, atât în sediul central, cât şi în filiale.

Utilizatorii înregistraţi pot solicita sau rezerva documentele necesare telefonic (nr. tel. 0269 210 551, 0269 215 775) sau online (e-mail: bibliosuport@bjastrasibiu.ro).

Pentru a reduce expunerea utilizatorilor şi a angajaţilor la eventuale pericole epidemiologice, instituția recomandă utilizatorilor să acceseze serviciile şi resursele bibliotecii disponibile online: catalogul online de pe website-ul bibliotecii (www.bjastrasibiu.ro), platformele electronice Cloud Library şi Biblioteca Digitală şi paginile social media: facebook.com/bibliotecasibiuastra/, instagram.com/bjastrasibiu/.

Ioana Pop

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel

Salvamontist mort într-o avalanşă la Bâlea Lac, după ce a fost aruncat peste stânci

Salvamontistul care a decedat se afla în timpul liber și a fost prins într-o avalanşă de mari dimensiuni. Decesul a survenit în urma impactului cu nişte stânci peste care a fost aruncat de avalanşă.