Cinci seri de cinema în aer liber îi aşteaptă pe timişoreni între 20 şi 24 septembrie, în două locaţii din oraş, în cadrul Caravanei TIFF, ediţia a 11-a.

În Grădina de Vară Capitol, în 20, 21 şi 22 septembrie, de la ora 20:00, vor rula două dintre filmele româneşti ale toamnei, în avanpremieră, Profu’ şi drama bazată pe fapte reale Şi atunci… ce e libertatea?, alături de una dintre cele mai bune producţii spaniole recente, Jocuri de putere/ El Reino.

În curtea centrului cultural independent FABER (Splaiul Peneş Curcanul, 3-5), în 23 şi 24 septembrie, de la 20:30, spectatorii vor fi provocaţi de multiplele întrebări pe care le lansează Eden, povestea neobişnuită a unei tinere care trăieşte în izolare completă, şi vor trăi emoţiile răzvrătirii unei femei care se opune cooperativei locale, undeva în Islanda, în Ţinutul/ The County.

Biletele costă 20 de lei şi pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro.

Evenimentul va avea loc cu respectarea măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus. La intrare, se va efectua un triaj observaţional, iar purtarea măştii şi respectarea distanţei de minimum 1,5 metri între persoane vor fi obligatorii pe tot parcursul evenimentului.

Ajuns la cea de-a 11-a ediţie, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), mii de spectatori urmărind filme în aer liber în fiecare vară.

Detalii pe www.tiff.ro şi www.facebook.com/caravanatiff.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

Mai multe informații despre filmele de la Caravana TIFF Timișoara

Profu’, r. Alex Brendea | România, 82′ Avanpremieră

Un profesor de matematică din Bistriţa iese din sistemul de învăţământ convenţional şi îşi deschide o clasă de meditaţii în propriul apartament. De-a lungul unui an şcolar, îi urmărim efortul de a retrezi în elevi dragostea pentru învăţătură.

Trofeul pentru Cel mai bun documentar central şi est-european anul trecut la Jihlava!

Jocuri de putere/ El Reino, r. Rodrigo Sorogoyen | Spania, 132′

Cu: Antonio de la Torre, Monica Lopez, Josep Maria Pou, Nacho Fresneda, Ana Wagener

Manuel Lopez-Vidal e un politician apreciat: e carismatic, se bucură de o poziţie socială bună, are o familie iubitoare şi prieteni peste tot. În acelaşi timp, e un om corupt care s-a îmbogăţit din bani publici de-a lungul anilor. Acum este complet expus, după ce presa a publicat dezvăluiri despre ilegalităţile pe care le-a comis. Spre mirarea sa, colegii de partid caută să arunce întreaga vină pe umerii lui. Dar Manuel nu renunţă. Cât de departe este dispus să meargă pentru a nu da puterea din mână?

“Thrillerul politic al anului” (Paris Match); Marele câştigător al Premiilor Goya 2019

Şi atunci… ce e libertatea?, r. Andrei Zincă | România, SUA, 133′ Avanpremieră

Cu: Radu Iacoban, Iulia Lumânare, Cuzin Toma, Olimpia Melinte

Când cineva renunţă la teamă, obţine libertatea, chiar dacă de fapt nu o mai are. Inspirat de evenimente petrecute în realitate, filmul este o poveste despre dragoste şi căutarea libertăţii în contextul deportării a 40.000 de oameni nevinovaţi de către regimul comunist, în 1951, în Bărăgan, aşa numita “Siberie românească”. Bazat pe cartea “Proiecte de trecut”, a Anei Blandiana. Premiul Publicului în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2020.

Eden, r. Agnes Kocsis | Ungaria, România, Belgia, Olanda, 153

Cu: Lana Baric, Daan Stuyven, Lorant Bocskor-Sallo

Un film extrem de actual, în contextul pe care îl trăim cu toţii, despre o tânără alergică la tot felul de substanţe chimice, la poluare, unde radio şi câmpuri electromagnetice, nevoită să trăiască în izolare completă. Într-o zi, un psihiatru vine să cerceteze dacă afecţiunea ei e reală sau e doar rodul imaginaţiei. Poate fi Eva salvată de dragoste?

Premiera mondială la Festivalul de la Rotterdam, 2020.

Ţinutul/ The County, r. Grimur Hakonarsson | Islanda, Danemarca, Germania, Franţa, 92′

Cu: Arndis Hronn, Egilsdottir, Sveinn Olafur Gunnarsson, Sigurour Sigurjonsson

Inga, o crescătoare de vaci trecută de prima tinereţe, se răzvrăteşte împotriva influenţei cooperative locale. Femeia încearcă să convingă şi alţi fermieri să i se alăture, dar întâmpină o neaşteptată rezistenţă. La ce viclenii va trebui să recurgă Inga pentru a trăi aşa cum vrea?

De la regizorul multi-premiatului Despre oameni şi oi/ Rams.

(FOTO: Facebook / Caravana Filmelor TIFF)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania