Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va găzdui în zilele de 19 și 20 septembrie un târg caritabil, în aer liber, unde va avea loc o strângere de fonduri, dar și vânzare de produse (haine, cărți, jucării etc). Fondurile rezultate din această acțiune vor fi donate familiei unei fetițe de doar 11 luni, Alexandra, care suferă de amiotrofie spinală de tip I, iar tratamentul este extrem de costisitor.

”Este o boală genetică rară, care avansează rapid prin distrugerea progresivă a neuronilor motorii. Din fericire, există un vaccin care poate opri evoluția bolii Alexei. Din păcate însă, vaccinul trebuie administrat cât mai curand, în primii doi ani de viață. Vaccinul se administrează doar în SUA și costă 2.125.000 de dolari”, au transmis organizatorii campaniei.

Târgul caritabil ”Save Alexa” se va desfășura pe platoul din fața Aulei ”Mihai Șerban”, cu respectarea distanțării fizice, precum și a tuturor măsurilor de siguranță impuse de reglementările în vigoare. În 19 septembrie, activitățile vor avea loc între orele 11.00 – 19.00, iar în 20 septembrie, între orele 10.00 – 18.00.

Detalii despre campania ”Save Alexa” și informații despre conturile destinate donațiilor puteți afla AICI.

Din suma necesară, până în prezent s-au adunat circa 833.000 de dolari.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania