Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Primăria Oradea a depus miercuri, la Ministerul Sănătății, toată documentația necesară pentru ca un areal de 476 de hectare din Oradea să primească statutul de stațiune balneară.

Potrivit municipalității, în următoarele luni, documentația va trece prin procesul de avizare interministerială, urmând ca spre finalul anului să se emită Hotărârea de Guvern prin care să fie atestat oficial statutul de stațiune balneară.

“De menționat că Oradea este deja stațiune turistică de interes național, dar după ce va fi declarată și stațiune balneară vom putea accesa noi fonduri UE, care vor fi la dispoziție pentru proiecte cum ar fi cel privind construirea grădinii termale din Ioșia, podul pietonal din zona Parcului Brătianu care va face legătura cu Cetatea Oradea și alte asemenea proiecte. Sperăm ca viitoarea perioadă de programare să ofere finanțare și pentru companiile private, care vor dori să investească în turismul balnear”, a precizat directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune Mihai Jurca.

La începutul acestui an, Primăria Oradea a început demersurile pentru declararea unui areal din municipiu drept stațiune balneară de interes național. În acest sens, a avut loc chiar o vizită în teren a reprezentanților Institutului Național de Recuperare Medicală Fizică și Balneoclimaterică, care au  preluat probe din apa termală din această zonă, probele au fost analizate și rezultatele lor au arătat că acestea au un factor curativ foarte bun, dar și calități foarte bune pentru cura externă a mai multor afecțiuni.

Puteți vedea AICI harta cu arealul care va declarat stațiune balneară și AICI hotărârea Consiliului Local Oradea privind aprobarea documentației necesare atestării unui areal balnear cu caracter permanent în cadrul municipiului Oradea.

(FOTO: Pixabay.com)

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.