Termocentrala Mintia se va desprinde din Complexul Energetic Hunedoara (CEH), ca urmare a planului de reorganizare a societății aflată în insolvență. Planul de reorganizare pe care CEH îl pregătește de mai multe luni presupune renunțarea la Termocentrala Mintia, fără să se știe exact ce se va întâmpla cu acest producător de energie, informează Radio România Actualități.

Primăria Deva și Consiliul Județean Hunedoara își exprimaseră la începutul anului dorința de a prelua termocentrala, însă aceste intenții nu mai sunt de actualitate. procedurile vor începe imediat ce va fi acceptată darea în plată a activelor viabile de către Complexul Energetic Hunedoara, societate aflată în insolvență, a explicat preşedintele Sindicatului “Solidaritatea Hunedoara”, Cristian Iștoc.

“Termocentrala Mintia se desparte de Complexul Energetic Hunedoara. Este o procedură legală și, în același timp, se înființează și Complexul Energetic Valea Jiului pentru cele patru mine legate de termocentrala Paroșeni. Putem merge către Hidroelectrica, Romgaz, putem rămâne la Ministerul Energiei; nu suntem condiționați de viitorul parcurs”, a declarat Cristian Iștoc, citat de Radio România Actualități.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania