Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Trei noi focare de pestă porcină africană au fost depistate în localităţile sibiene Noiştat, Mohu şi Blăjel, a anunțat miercuri Prefectura Sibiu.

“Vă informăm că în data de 14.09.2020, pe raza judeţului Sibiu au fost identificate 3 focare de Pestă Porcină Africană, mai exact în localitatea Noiştat – comuna Iacobeni, localitatea Mohu – comuna Şelimbăr, localitatea Blăjel – comuna Blăjel. Ca urma a confirmării focarelor, astăzi 16.09.2020 a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu. În cadrul şedinţei s-a prezentat planul de măsuri aferent fiecărui focar şi de asemenea au fost adoptate deciziile privind Programele de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană”, se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

14 porci dintr-o exploataţie din focarul de la Mohu au fost sacrificați, sub supraveghere veterinară oficială, pentru evitarea riscului de răspândire a virusului.

“Pentru focarul identificat în localitatea Mohu, comuna Şelimbăr a fost adoptată decizia nr 4/16.09.2020, conform căreia s-au stabilit zonele de protecţie şi supraveghere după cum urmează: Localităţile aflate în zona de protecţie sunt : Mohu, Şelimbăr şi Veştem – judeţul Sibiu . Fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de protecţie sunt: F.V.12 Răşinari, F.V.8 Caşolţ şi F.V.21 Şelimbăr. Localităţile aflate în zona de supraveghere sunt: Sibiu, Bungard, Daia, Caşolţ, Bradu, Colonia Tălmaciu, Tălmaciu, Sadu, Cisnădie şi Cisnădioara. Fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de supraveghere sunt: F.V.8 Caşolţ, F.V.12 Răşinari, F.V.21 Şelimbăr şi parte din fondurile F.V.10 Sadu, F.V.7 Bradu, F.V.22 Hamba şi F.V. 20 Şura Mică”, potrivit Prefecturii Sibiu.

Pentru focarul identificat în localitatea Noiştat, comuna Iacobeni, a fost adoptată decizia comună cu Centrele Locale de Combatere a Bolilor Mureş şi Braşov, întrucât în zona de supraveghere sunt incluse şi localităţi de pe raza judeţelor Mureş şi Braşov. Localităţile aflate în zona de protecţie sunt : Noiştat şi Netuş – judeţul. Sibiu. Fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de protecţie sunt: F.V.36 Iacobeni, F.V. 41 Retiş si F.V. 42 Merghindeal. Localităţile aflate în zona de supraveghere sunt: Brădeni, Teline, Retiş, Iacobeni, Movile şi Stejărişu – din judeţul Sibiu ; localitatea Seliştat – din judeţul Braşov şi localitatea Apold din judeţul. Mureş. Fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de supraveghere sunt: F.V.36 Iacobeni şi F.V. 42 Merghindeal – judeţul Sibiu; F.V. 37 Şoarş Bărcut şi F.V.39 Cincu – judeţul Braşov şi F.V.56 Apold şi F.V.57 Cris – judeţul Mureş – parte din fondurile cinegetice.

Din focarul din Blăjel au fost sacrificate patru suine.

“Pentru focarul identificat în localitatea Blăjel, comuna Blăjel, a fost adoptată decizia comună cu Centrul Locale de Combatere a Bolilor Mureş, întrucât în zona de supraveghere sunt incluse şi localităţi de pe raza judeţelor Mureş. Localităţile aflate în zona de protecţie sunt: Blăjel si Paucea – judeţul Sibiu . Fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de protecţie sunt: F.V.28 Bazna şi F.V. 32 Dârlos. Localităţile aflate în zona de supraveghere sunt: Curciu, Şmig, Dârlos, Brateiu, Valea Lungă, Buzd, Mediaş, Târnava, Colonia Târnava, Bazna, Boian, Velţ, Romaneşti – din judeţul Sibiu şi localităţile Botorca, Delenii şi Băgaciu din judeţul Mureş. Fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de supraveghere sunt: F.V.31 Atel,F.V.30 Moşna – judeţul Sibiu şi F.V. 63 Târnăveni si F.V.62 Găneşti – parte din fonduri – judeţul Mureş”, potrivit sursei citate.

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.