Asociația Produs de Cluj organizează a opta ediție a Zilelor Recoltei la Cluj-Napoca. Evenimentul se va desfășura între 18 și 20 septembrie, pe platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian” și este urmarea unui proiect realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.

Vor fi amenajate aproximativ 100 de standuri pe care vor fi expuse legume și fructe de sezon provenite din livezile și culturile locale, preparate alimentare tradiționale realizate de producători clujeni și obiecte de artizanat. Vor fi prezenți producători de legume din Lunca Someșului, cu cunoscutele legume de Apahida sau Jucu, dar nu vor lipsi nici ceapa de Mihai Viteazu sau roșiile de Ceanu Mare și cartofii de Râșca. Pe lângă ardei, vinete, gogoșari, morcovi sau alte rădăcinoase, vizitatorii standurilor de la Zilele Recoltei Cluj-Napoca vor avea la dispoziție un sortiment variat de fructe de sezon, de la mere sau pere, la piersici de livadă, prune și struguri.

Pentru clujenii care preferă conservele preparate de gospodinele de la țară, oferta include dulcețuri, gemuri, siropuri și sucuri naturale, dar și o gamă completă de murături tradiționale. Fermierii clujeni vor fi prezenți cu brânzeturi din lapte de oaie, vacă, bivoliță și capră, produse după rețete consacrate, dar și unele specialități. Nu vor lipsi nici produsele din carne de porc de Mangalița, respectiv cârnați, jambon și slănină afumate folosind lemne diferite pentru fiecare sortiment.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania