Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca a început lucrările de construcție la noua cale de rulare paralelă cu pista.

Potrivit reprezentanților aeroportului, lucrările se vor desfășura în două etape, termenul de execuție pentru prima etapă fiind de cinci luni, iar pentru a doua, de 4 luni. 50% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului este din fonduri europene, iar restul reprezintă contribuția financiară a Aeroportului Internațional Cluj.

“Prin construirea unei căi de rulare, în acord cu obiectivele de protecție a mediului, proiectul va contribui la obiectivele de creștere a accesibilității și mobilității regionale, prin asigurarea infrastructurii necesare deservirii operațiunilor la sol în condiții de siguranță și într-un timp redus. Noua cale de rulare va determina o fluidizare a mișcărilor aeronavelor la sol și a echipamentelor de handling, ceea ce va conduce la optimizarea timpilor pentru efectuarea operațiunilor de la sol în condiții de siguranță și securitate crescute, asigurând-se de asemenea, cadrul optim pentru  creșterea numărului de frecvențe de operare, introducerea de noi destinații și implicit, creșterea traficului de pasageri și a traficului de marfă  pe Aeroportul Internațional Cluj”, a precizat conducerea Aeroportului Internațional Cluj.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania