Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB) va opta, cel mai probabil, în primul semestru al noului an universitar pentru un program educațional conform scenariului 2, activități academice derulate în sistem „blended”, din cauza pandemiei de COVID-19.

Potrivit reprezentanților universității, în semestrul I, cursurile și seminariile teoretice de la toate programele de studiu se vor desfășura, cel mai probabil, preponderent online (licență, masterat și doctorat, toți anii de studiu), cu excepția anumitor lucrări practice, laboratoare și proiecte care presupun, cu necesitate, prezența fizică a studenților pentru activități față-în-față (în special la programe din arealul științelor exacte și inginerești și al specializărilor vocaționale).

UAB va anunța oficial, cu 7 zile înainte de începerea cursurilor universitare, adoptarea scenariului potrivit, în funcție de evoluția epidemiologică, și va face cunoscut (pe site și în paginile de social-media), programarea / orarul întâlnirilor față-în-față, acolo unde este cazul (program modular sau standard), precum și orarul activităților teoretice desfășurate exclusiv online.

În prima zi a noului an universitar vor avea loc întâlniri online cu tutorii fiecărui program de studii, la care se vor comunica aspecte concrete privitoare la orare, accesarea platformelor de instruire activ-participativă, accesul la bazele de date-suport, la cursurile în format electronic etc. Studenții vor avea la dispoziție, în acest sens, și un Ghid informativ. Tot în prima săptămână, studenții UAB vor beneficia și de consiliere tutorială directă, din partea Microsoft, cu privire la folosirea eficientă a platformelor educaționale în format online.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania