Compania Națională de Investiții (CNI) a aprobat recent indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou cămin studențesc, în vecinătatea Institutului de Cercetări pentru Energii Regenerabile (ICER), str. Gavril Muzicescu nr. 138, din Timișoara.

De cazarea în acest cămin vor beneficia masteranzii, doctoranzii și tinerii cercetători ai Universității Politehnica Timișoara (UPT), multe din activitățile acestora fiind desfășurate în cadrul ICER.

Noul cămin va fi construit în regim P+2, pe terenul UPT, va avea o suprafață construită la sol de aproape 2.000 de metri pătrați și o suprafață totală desfășurată de aproape 6.000 de metri pătrați. În cele 123 de unități de cazare în regim normal, la care se adaugă 5 unități pentru persoane cu dizabilități, vor putea fi cazate maxim 275 de persoane. Camerele, cu o suprafață de 21 – 25 mp, sunt cu două paturi, cu baie proprie, iar pe holuri sunt prevăzute spații comune de lectură, chicinete și spălătorii.

Valoarea totală a investiției este de aproape 30 de milioane de lei, din care contribuția Companiei Naționale de Investiții este de peste 29 de milioane de lei, iar a UPT este de 891.000 de lei. În perioada următoare va fi lansată licitația pentru proiectarea și execuția lucrării.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania