O bază a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu funcționează începând de joi la Aeroportul Internațional Sibiu, în baza unui protocol de colaborare între cele două instituții.

Obiectivul principal al acestui protocol îl reprezintă asigurarea unui cadru propice în caz de intervenție rapidă și are ca scop siguranța zonei de vest a Sibiului. Impactul direct al noii baze ISU va fi asupra comunităților din această zonă, dar și asupra companiilor aflate pe platforma de vest – care sunt un important factor ce contribuie la dezvoltarea economică a județului Sibiu.

Protocolul este încheiat pe perioadă nedeterminată, imobilul și terenul aferent fiind puse la dispoziție în mod gratuit ISU Sibiu de către Aeroportul Internațional Sibiu. Imobilul predat pentru folosință angajaților ISU este complet dotat și amenajat. Anul trecut, atât Pavilionul Administrativ, cât și garajul au făcut obiectul unei ample lucrări de reparație în valoare de 336.000 de lei.

“Începând de azi, angajații ISU vor ajunge mai repede la intervențiile care vor avea loc în zona de VEST. Este unul dintre proiectele importante care au impact direct asupra comunității din această zonă și pe care l-am susținut pentru a fi realizat. Știm cu toții cât este de important ca intervențiile să fie rapide, de multe ori timpul de răspuns făcând diferența dintre viață și moarte”, a declarat președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania