fbpx
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăDescoperă MaramureșDescoperă Maramureșul din fotoliul de acasă

Descoperă Maramureșul din fotoliul de acasă

Publicat în

spot_img
spot_img

În perioada iulie-noiembrie 2020, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș derulează, alături de alți opt parteneri, un proiect menit să evidențieze patrimoniul cultural material al județului: „Biserici de lemn din Țara Maramureșului. Tururi Virtuale”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul urmărește cercetarea și promovarea a 32 de biserici cu statut de monumen istoric din Ţara Maramureșului, „piesa de rezistență” din lista de activități fiind realizarea de tururi virtuale, care, începând cu luna noiembrie a acestui an vor putea fi vizualizate pe portalul web www.culturamm.ro.

Până la finalizarea website-ului, vă invităm să aflați mai multe informații despre proiect aici:

https://www.cultura-traditionala.ro/un-proiect-nou-despre-biserici-vechi/ și să urmăriți „evoluția” acestui album, care va conține crâmpeie din munca noastră de teren.

Rubrică realizată împreună cu Consiliul Județean Maramureș și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș.

Redactia

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

Programul complet al evenimentului: ADRIAN NAIDIN SI GRUPUL IZA VIN LA “ SĂRBĂTOAREA TOAMNEI” LA GROȘI!

Duminică, 17 septembrie vor fi premiate cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie, iar tinerii din comună ne vor încânta și în acest an într-un recital folcloric, seara încheindu-se cu un invitat surpriză. Dumitru Dobrican, Gabriela Ardusătan și Grupul Iza vor aduce veselia și voia bună pentru cei prezenți.