fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLUn nou tronson din Autostrada Transilvania, deschis astăzi circulației. Lotul Iernut –...

Un nou tronson din Autostrada Transilvania, deschis astăzi circulației. Lotul Iernut – Chețani, inaugurat

Publicat în

spot_img
spot_img

Tronsonul Iernut – Cheţani din judeţul Mureş, parte a Autostrăzii Transilvania, a fost inaugurat astăzi și va fi deschis circulației.

Sunt aproximativ 18 noi kilometri de autostradă, iar șoferii vor putea circula neîntrerupt între localitățile Ungheni și Chețani.

Tronsonul va fi dat în trafic la ora 18.00.

La eveniment au participat președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Constructorul acestui tronson a fost Asocierea ASTALDI SPA – MAX BOEGL ROMANIA SRL – ASTALROM SA – CONSITRANS SRL, iar valoarea totală a contractului a fost de 437.630.000  lei.

Reprezentanții constructorului au prcizat că pe acest lot s-au realizat lucrări de amploare, cum este cel mai mare nod rutier din ţară, cel de la Iernut, plus 12 structuri majore, cu trei treceri succesive peste râul Mureş, peste două meandre şi peste comuna Bogata. Pe lângă cele trei poduri cu deschideri de 70-80 de metri şi Nodul Rutier Iernut, s-a executat și un volum foarte mare de terasamente în zona de luncă a Mureşului, pentru a elimina riscul de inundare a autostrăzii.

„Ideea Autostrăzii Transilvania s-a născut în jurul anului 2002 (…) În curând Târgu Mureş va putea ajunge la Borş pe autostradă şi, de asemenea, ne interesează, în egală măsură, ca şi fraţii noştri din Moldova şi din Basarabia să poată să ajungă la infrastructura europeană pe profil de autostradă. Din acest motiv acordăm o atenţie deosebită zonei Târgu Mureş – Târgu Neamţ care se află sub contract pentru realizarea studiului de fezabilitate, de asemenea tronsonului Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni (…) e o autostradă care leagă Ungheni (de Mureş n.r.) de Ungheni (de Iaşi n.red.). De asemenea, suntem în curs de licitaţie pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic (…) Investiţiile în infrastructură reprezintă o prioritate zero şi vom aloca toate fondurile necesare pentru realizarea principalelor obiective de infrastructură ca suport al dezvoltării economice a României”, a declarat premierul Ludovic Orban, la inaugurarea Lotului Iernut – Chețani.

(FOTO: CNAIR)

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

UBB conduce proiectul prin care vor fi digitalizate cele mai vechi scrieri despre Sighișoara

Cele mai vechi scrieri existente în Biblioteca Documentară a Muzeului de Istorie din Sighişoara, dar şi în alte arhive şi biblioteci din ţară referitoare la acest burg urmează să fie scanate pentru a fi accesate online, în cadrul unui proiect coordonat de Centrul de Diplomatică şi Paleografie Documentară Medievală TRANS.SCRIPT al Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.