Tronsonul Iernut – Cheţani din judeţul Mureş, parte a Autostrăzii Transilvania, a fost inaugurat astăzi și va fi deschis circulației.

Sunt aproximativ 18 noi kilometri de autostradă, iar șoferii vor putea circula neîntrerupt între localitățile Ungheni și Chețani.

Tronsonul va fi dat în trafic la ora 18.00.

La eveniment au participat președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Constructorul acestui tronson a fost Asocierea ASTALDI SPA – MAX BOEGL ROMANIA SRL – ASTALROM SA – CONSITRANS SRL, iar valoarea totală a contractului a fost de 437.630.000  lei.

Reprezentanții constructorului au prcizat că pe acest lot s-au realizat lucrări de amploare, cum este cel mai mare nod rutier din ţară, cel de la Iernut, plus 12 structuri majore, cu trei treceri succesive peste râul Mureş, peste două meandre şi peste comuna Bogata. Pe lângă cele trei poduri cu deschideri de 70-80 de metri şi Nodul Rutier Iernut, s-a executat și un volum foarte mare de terasamente în zona de luncă a Mureşului, pentru a elimina riscul de inundare a autostrăzii.

“Ideea Autostrăzii Transilvania s-a născut în jurul anului 2002 (…) În curând Târgu Mureş va putea ajunge la Borş pe autostradă şi, de asemenea, ne interesează, în egală măsură, ca şi fraţii noştri din Moldova şi din Basarabia să poată să ajungă la infrastructura europeană pe profil de autostradă. Din acest motiv acordăm o atenţie deosebită zonei Târgu Mureş – Târgu Neamţ care se află sub contract pentru realizarea studiului de fezabilitate, de asemenea tronsonului Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni (…) e o autostradă care leagă Ungheni (de Mureş n.r.) de Ungheni (de Iaşi n.red.). De asemenea, suntem în curs de licitaţie pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic (…) Investiţiile în infrastructură reprezintă o prioritate zero şi vom aloca toate fondurile necesare pentru realizarea principalelor obiective de infrastructură ca suport al dezvoltării economice a României”, a declarat premierul Ludovic Orban, la inaugurarea Lotului Iernut – Chețani.

(FOTO: CNAIR)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania