Muzeul ASTRA vă invită duminică, 20 septembrie, între orele 10.00 și 16.00, la „Târgul comunităților rurale”. Evenimentul se va desfășura în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară.

În prim-planul acestei ediții se află comunitatea din Hoghilag, localitate din zona etnografică Valea Târnavelor. De asemenea, gazde în cadrul evenimentului vor mai fi și reprezentanții comunității din Valchid și Prod.

Târgul de țară din Muzeul ASTRA va deveni un loc special amenajat cu tuberoze, o plantă specifică Hoghilagului. Vizitatorii vor putea afla povestea tuberozelor, cultivate pentru prima dată în România de către sași în comuna Hoghilag, dar vor putea participa și la trei ateliere practice de împletit coșuri din răchită, de brodat cu motive săsești și un atelier prin care fierarul din Hoghilag își va arăta măiestria în îmblânzirea fierului.

Tot la Târgul de țară, producători din județul Sibiu vă întâmpină cu produse naturale: pâine, produse apicole, siropuri și gemuri, produse din lapte de vacă și de oaie. Bucătăresele din Valchid vor pregăti mâncăruri tradiționale, precum supa de rață și sarmalele. Atmosfera va fi completată de formația de dansuri din Hoghilag care va susține un spectacol de dansuri românești și dansuri specifice etniei rrome.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania