Iubitorii chitarelor din toată țara s-au întâlnit în acest weeked în Sibiu, la cea de-a șasea ediție a evenimentului Sibiu Guitar Meeting, punctul culminant al unui proiect inițiat de Asociația Culturală Play, promotor al educației prin muzică. Peste 300 de chitariști au cântat la unison cele mai îndrăgite melodii folk și rock românești și din repertoriul internațional, fiind acompaniați live chiar de către unii dintre cei care au compus acele cântece.

Între 18-20 Septembrie Piața Habermann din Sibiu a fost locul unde a fost celebrată moștenirea lăsată de mai marii muzicii rock, peste 300 de chitariști din toată țara cântânddu-le melodiile, la unison, într-un eveniment care își propune să-i atragă pe tineri spre acest instrument, indiferent că vorbim despre chitara clasică sau cea electrică. S-au interpretat 20 de melodii celebre din repetoriul românesc şi internaţional, iar printre artiștii prezenți au fost Mircea Vintilă, Adrian Despot și Alin Dincă. Melodiile folk și rock care au încântat generații întregi, nu doar că nu au fost uitate, dar toți chitariștii, mari și mici, le-au cântat împreună cu artiștii de pe scenă, demonstrând că spiritul chitarei este mai viu ca niciodată.

https://business.facebook.com/stiriletransilvaniei/videos/656779771632232/

Mulți dintre cei ce ajung la acest concert maraton se pregătesc luni de zile, iar așteptarea este răsplătită la final. Oricine a pus mâna pe chitară și a vrut să învețe piesele, a putut folosi tutoriale video gratuite, puse la dispoziție de organizatori. Cei din public au cântat și ei refrenele cunoscute și s-au bucurat de atmosferă.

Artiștii susțin cu tărie că orice întâlnire cu muzică poate fi valoroasă, iar, prin muzică, tânăra generație poate schimba în bine lucrurile.

Programul „Pune Mâna pe Chitară” își propune să atragă atenția opiniei publice asupra beneficiilor pe care activitatea de „a face muzica” îl are asupra dezvoltării individuale și a comunității. Programul a presupus crearea unei infrastructuri educaționale pentru copiii din Sibiu, structură menită să le stimuleze pasiunea de a face muzică (un nivel superior celui de a asculta muzică). Roadele muncii intense ale chitariștilor se văd și se răsplătesc cu aplauze la Concertul Colectiv de la Sibiu Guitar Meeting – festivalul care strânge anual comunitatea de chitariști din întreaga țară.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania