fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEFOTO | Un drum județean reabilitat de aproape 30 de kilometri, dat...

FOTO | Un drum județean reabilitat de aproape 30 de kilometri, dat în folosință în Țara Lăpușului

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean (CJ) Maramureș a inaugurat DJ 109F, cel mai mare proiect al acestui mandat al administrației județene pentru Țara Lăpușului.

Tronsonul reabilitat are o lungime de 27,4 kilometri, valoarea finanțării fiind de peste 80 de miloane de lei.

Inaugurarea drumului județean a avut loc vineri, în localitatea Baba, la kilometrul 0 al proiectului de reabilitare. La eveniment au participat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinții administrației județene Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, și reprezentanții Asocierii SC DIMEX 2000 Company SRL – SC EXPLAN SRL prin SC DIMEX 2000 Company SRL (lider de asociere), executantul lucrării.

”În calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș sunt mândru să spun că reabilitarea DJ 109F, limită jud. Sălaj – Târgu Lăpuș (DN18B) – Dămăcușeni – Rogoz (DJ171)  a reprezentat cel mai mare proiect al acestui mandat al administrației județene, prognozat pentru Țara Lăpușului. Într-o perioadă care abundă în promisiuni, Consiliul Județean Maramureș se prezintă în fața maramureșenilor cu realizări concrete. Există puține sentimente care pot echivala satisfacția unui proiect finalizat cu succes, iar noi ne mândrim cu un nou tronson de drum reabilitat care străbate localitățile: Baba, Drăghia, Coroieni, Văleni, Răzoare, Târgu Lăpuș, Dămăcușeni și Rogoz. Prin astfel de proiecte ambițioase se măsoară loialitatea față de Maramureș și principiul administrăii în folosul oamenilor, iar noi, actuala adminstrație, am reușit, având curaj și determinare, să punem interesul Maramureșului înainte de toate”, a declarat Gabriel Zetea.

Potrivit șefului administrației județene, acest proiect complex, demarat în vara anului 2019, a presupus refacerea structurii rutiere, lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, amenajarea acceselor la proprietăți și drumuri laterale, amenajarea de stații de autobuz și parcări, reabilitarea de poduri și podețe, lucrări de consolidare și de înlăturare a efectelor alunecărilor de teren, precum și lucrări pentru siguranța circulației.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Tezaurul turistic al Maramureșului a câștigat inimile vizitatorilor Târgului Internațional de Turism TT Varșovia

În cadrul evenimentului, eforturile delegației județene s-au concentrat pe promovarea imaginii județului Maramureș ca peisaj cultural unic, care îmbină elemente ale culturii tradiționale cu o ofertă turistică actuală și promite experiențe de neuitat.