Consiliul Județean (CJ) Maramureș a inaugurat DJ 109F, cel mai mare proiect al acestui mandat al administrației județene pentru Țara Lăpușului.

Tronsonul reabilitat are o lungime de 27,4 kilometri, valoarea finanțării fiind de peste 80 de miloane de lei.

Inaugurarea drumului județean a avut loc vineri, în localitatea Baba, la kilometrul 0 al proiectului de reabilitare. La eveniment au participat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinții administrației județene Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, și reprezentanții Asocierii SC DIMEX 2000 Company SRL – SC EXPLAN SRL prin SC DIMEX 2000 Company SRL (lider de asociere), executantul lucrării.

”În calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș sunt mândru să spun că reabilitarea DJ 109F, limită jud. Sălaj – Târgu Lăpuș (DN18B) – Dămăcușeni – Rogoz (DJ171)  a reprezentat cel mai mare proiect al acestui mandat al administrației județene, prognozat pentru Țara Lăpușului. Într-o perioadă care abundă în promisiuni, Consiliul Județean Maramureș se prezintă în fața maramureșenilor cu realizări concrete. Există puține sentimente care pot echivala satisfacția unui proiect finalizat cu succes, iar noi ne mândrim cu un nou tronson de drum reabilitat care străbate localitățile: Baba, Drăghia, Coroieni, Văleni, Răzoare, Târgu Lăpuș, Dămăcușeni și Rogoz. Prin astfel de proiecte ambițioase se măsoară loialitatea față de Maramureș și principiul administrăii în folosul oamenilor, iar noi, actuala adminstrație, am reușit, având curaj și determinare, să punem interesul Maramureșului înainte de toate”, a declarat Gabriel Zetea.

Potrivit șefului administrației județene, acest proiect complex, demarat în vara anului 2019, a presupus refacerea structurii rutiere, lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, amenajarea acceselor la proprietăți și drumuri laterale, amenajarea de stații de autobuz și parcări, reabilitarea de poduri și podețe, lucrări de consolidare și de înlăturare a efectelor alunecărilor de teren, precum și lucrări pentru siguranța circulației.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania