fbpx
23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATENoul Spital Pediatric din Cluj se va construi din fonduri europene. Un...

Noul Spital Pediatric din Cluj se va construi din fonduri europene. Un nou pas în realizarea proiectului

Publicat în

spot_img
spot_img

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, și rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Cornel Cătoi, au semnat luni protocolul de predare-primire a terenului pe care se va construi noul Spital Pediatric din Cluj.

Terenul a intrat în posesia administrației județene printr-o lege adoptată în procedură de urgență de către Parlamentul României, la inițiativa CJ Cluj și cu sprijinul parlamentarilor clujeni.

Tot în această perioadă, în urma discuțiilor purtate de șeful administrației județene cu Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, s-a stabilit că proiectul privind construirea Spitalului Pediatric Monobloc se finanțează prin Mecanismul pentru Recuperare și Reziliență. Practic, cel mai modern spital pediatric din țară se va construi din fonduri europene.

Pentru implementarea rapidă a proiectului, CJ Cluj, împreună cu Ordinul Arhitecților din România, a demarat deja organizarea Concursului internațional de soluții pentru realizarea Spitalului Pediatric la cele mai înalte standarde. De asemenea, au fost semnate contractele privind întocmirea documentațiilor topografice și cadastrale, respectiv serviciile de investigare geotehnică a terenurilor de fundare pentru terenul pe care va fi construită instituția spitalicească.

Cu o valoare estimată de 50 de milioane de euro, noul Spital Pediatric Monobloc va reuni toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ patru kilometri între ele.

 „Copiii noștri merită tot ceea ce este mai bun, de aceea construirea acestui spital reprezintă o prioritate județeană și regională, cu un impact major în creșterea calității actului medical pediatric”, a declarat Alin Tișe.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel

Contractul pentru metroul clujean, semnat în prezența premierului Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au participat, joi, la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia magistralei de metrou M1 din Cluj-Napoca, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).