Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a semnat luni protocolul de restaurare a spațiilor interioare ale Palatului Episcopiei Greco-Catolice, cu Institutul Național al Patrimoniului.

Institutul va asigura în următorii trei ani banii pentru restaurarea și punerea în valoare a clădirii monument istoric, distrusă în urma incendiului de acum doi ani.

Lucrările conexe, amenajarea spațiului din pod pentru conferințe și asigurarea mobilierului vor fi finanțate de Primăria Oradea.

„În aceste zile, proiectanții lucrează la stabilirea contribuției fiecărei părți. În octombrie vom parcurge procedurile de aprobare a documentației tehnice şi vom promova hotărârea de guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici. După derularea procedurii de licitație, în cursul anului viitor vor începe efectiv lucrările de reabilitare. În 3 ani, palatul va fi pus la dispoziția publicului sub forma unui centru cultural. Mulțumesc conducerii Ministerului Culturii și Institutului pentru susținerea acestui proiect”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania